management

Ako organizovať bezpečnosť v podniku

Ako organizovať bezpečnosť v podniku

Video: Atos: Ako na bezpečnosť v podniku? 2024, Júl

Video: Atos: Ako na bezpečnosť v podniku? 2024, Júl
Anonim

Každá spoločnosť a podnik sa musia starať o bezpečnosť majetku a zabezpečiť ochranu podniku. Tento problém možno vyriešiť dvoma spôsobmi: vytvorte si vlastnú bezpečnostnú službu v podniku alebo zverte výkon bezpečnostných funkcií organizácie tretej strany. Vlastnosti organizácie činností na zachovanie majetku budú závisieť od výberu konkrétnej metódy.

Image

Návod na použitie

1

Zvážiť systém organizačných a právnych opatrení na zaistenie bezpečnosti podniku prostredníctvom komplexnej ochrany jeho zariadení, územia a materiálnych hodnôt. Opatrenia by mali zabezpečiť úplné fungovanie podniku v konkurenčnom prostredí. Výkon bezpečnostných funkcií je v každom prípade pomocnou úlohou a nemal by znižovať účinnosť hlavnej výroby.

2

Vytvorte si vlastnú bezpečnostnú službu v podniku alebo uzavrite dohodu s právnickou osobou, ktorá má platnú licenciu na vykonávanie súkromných bezpečnostných činností.

3

Definujte bezpečnostné ciele. V prvom rade ide o prevenciu zásahov do majetku podniku a prevenciu materiálnych škôd na majetku podniku.

4

Vytvorte zoznam stacionárnych objektov podniku, ktorý sa má chrániť (výrobné a iné pracovné miestnosti, vybavenie, skladovacie zariadenia pre nehnuteľnosti, komunikácie atď.). Zahrňte do zoznamu chránených objektov vozidlá, cestovné trasy, miesta pre obchodné rokovania a obchodné udalosti.

5

Zvážte, ako bude v podniku implementovaná kontrola vstupu vo vzťahu k zamestnancom, návštevníkom, doprave a nákladu. Formy kontroly by mali zahŕňať postup na zistenie totožnosti, zabránenie neoprávnenému pohybu návštevníkov naprieč územím podniku, ako aj zaznamenávanie pokusov ukradnúť majetok z chráneného územia (zvyčajne vizuálnym pozorovaním a monitorovaním videa).

6

Ak je to potrebné, zvážte zorganizovanie údržby materiálneho majetku a personálu, aby ste zabránili ich poškodeniu počas prepravy.

7

Vypočítajte potrebu bezpečnostných služieb v technických bezpečnostných zariadeniach (zbrane, rádiokomunikácia, autorizované špeciálne vybavenie, zariadenia na kontrolu zvuku a videa atď.). Jednou z bezpečnostných možností je stráženie služobných psov.

8

Ak ste sa rozhodli pre organizáciu vlastnej bezpečnostnej služby, venujte osobitnú pozornosť výberu personálu. Členovia bezpečnostnej služby musia spĺňať požiadavky týkajúce sa ich zdravotného stavu, morálnych a profesijných schopností a profesionálnych zručností.

9

Zhromaždiť všetky okamihy vykonávania bezpečnostných činností a vydávať ich zdokumentované vo forme ustanovení a pokynov, ktoré sú záväzné pre všetkých zamestnancov podniku. Vykonávať bezpečnostnú službu na príkaz podniku a vymenovať osobu zodpovednú za organizáciu bezpečnostných opatrení.

  • Pokyny na organizáciu podnikovej bezpečnosti
  • podniková bezpečnosť

Odporúčaná