obchodné

Ako usporiadať pekáreň

Ako usporiadať pekáreň

Video: Events Flow Report 2024, Júl

Video: Events Flow Report 2024, Júl
Anonim

Súkromná minipekárna má každú šancu úspešne súťažiť s veľkými pekárňami fungujúcimi podľa jednej dobre zavedenej schémy a oveľa menej mobilnou. Treba však pamätať na to, že aj minipekárna je plnohodnotnou výrobou, v ktorej sa používa profesionálne vybavenie a zúčastňujú sa kvalifikovaní odborníci.

Image

Budete potrebovať

  • - informácie o stave pekárskeho priemyslu v regióne;

  • - miestnosť od 100 metrov štvorcových;

  • - rad zariadení na pečenie a skladovanie chleba;

  • - osvedčenia o zhode pre každý typ vyrobeného výrobku;

  • - Asi osem vymeniteľných pekárov a baliarní, technolog a účtovník.

Návod na použitie

1

Pred rozhodnutím o vytvorení vlastnej pekárne vykonajte marketingový prieskum - vyhodnotte trh s pekárňou vo vašom regióne. Ak je na trhu nedostatok štandardných pekárskych výrobkov, potom sa pre vás a vaše pekárne otvorí zelená cesta. Ak sú na regáloch vždy obvyklé krájané bochníky a bochníky pšeničného chleba, je lepšie sa zamerať na kvalitu a jedinečnosť výrobkov, ktoré budete vyrábať.

2

Nájdite vhodnú miestnosť pre pekárstvo, keď ste sa podrobne oboznámili s požiadavkami Rospotrebnadzor a potom sa dohodli na možnosti, ktorú považujete za prijateľnú. Polosuterénne izby, miestnosti, ktoré nemajú ventilačný systém alebo nie sú napojené na centrálny kanalizačný systém, nie sú pre vaše účely vhodné. Produkčné zóny (pekáreň a obalová zóna), ako aj skladovacie priestory musia byť od seba jasne oddelené - to je tiež prísna požiadavka povoľujúcich organizácií.

3

Nákup základného a pomocného zariadenia na výrobu chleba. Skúseným účastníkom trhu sa odporúča, aby doteraz investovali iba do dovážaného zariadenia vyrobeného v západnej Európe. Nákupom drahej rady automatizovanejších zariadení na pečenie chleba môžete dokonca ušetriť na mzdách pre pekárskych pracovníkov, pretože bude potrebných menej ľudí.

4

Zamestnajte technologa so skúsenosťami konkrétne v pekárenskom priemysle, a nielen v potravinárskom priemysle. Na každú zmenu budete potrebovať najmenej dvoch vymeniteľných pekárov a pekárov. Pekárstvo sa nezaobíde bez účtovníka, zatiaľ čo funkcie manažéra nákupu a distribúcie spočiatku vykonáva sám podnikateľ.

Užitočné rady

Pri predaji pekárenských výrobkov nadviazajte obchodné vzťahy s jednou z veľkoobchodných spoločností, ktoré nakupujú chlieb od výrobcov a predávajú ho maloobchodným predajniam - bude príliš ťažké prepravovať chlieb do obchodov sami.

Ako otvoriť pekáreň - sprievodca krok za krokom v roku 2018

Odporúčaná