obchodné

Ako usporiadať bielizeň

Ako usporiadať bielizeň

Video: Ako si poskladať a uložiť posteľnú bielizeň | EMI 2024, Júl

Video: Ako si poskladať a uložiť posteľnú bielizeň | EMI 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete podnikať, ale ešte neviete, ktorý podnik, stojí za to premýšľať o vytvorení bielizne. V tejto rozvíjajúcej sa oblasti služieb je možné dosiahnuť dobrý zisk, ale zároveň bude potrebné vynaložiť slušné množstvo peňazí na ich vytvorenie.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako si vytvoríte bielizeň, musíte vykonať štúdiu trhu s týmito službami vo vašej oblasti. Zároveň by ste mali zistiť, aké sú potreby potenciálnych zákazníkov v oblasti služieb práčovne, akú cenu sú za ne ochotní zaplatiť. Je potrebné zohľadniť všetky nadchádzajúce náklady, platby daní, plánované zisky atď. Malo by ísť o podnikateľský plán, podľa ktorého budete naďalej konať.

2

Ďalej sa musíte rozhodnúť v priestoroch, či si ich prenajmete alebo získate vlastníctvo. Práčovňa sa zvyčajne otvára na neobytných podlažiach budov. Zároveň musia byť vybavené komunikáciami na zásobovanie vodou, kanalizáciu a elektrinu. Mini práčovňu môžete nainštalovať aj v kozmetickom salóne, obchode, fitnescentre. Vyžaduje si to plochu približne 15 metrov štvorcových a jednu práčku.

3

Akonáhle sa rozhodnete pre priestory, musíte si kúpiť vybavenie. Je lepšie si ho kúpiť od jedného dodávateľa, takže môžete počítať so slušnou zľavou. Niektoré práčovne sú navyše vybavené odstredivkami a sušičmi. Nezabudnite na chemikálie a príslušenstvo.

4

Dobre umiestnená a dobre vybavená práčovňa sa môže vyplatiť za 1-1, 5 roka. Zároveň môžete zarobiť nielen práčovňu, ale tiež otvoriť malú kaviareň alebo obchod, kde návštevníci môžu tráviť čas počas vykonávania ich objednávky. Môžete prijímať objednávky cez internet, zariadiť doručenie bielizne pomocou 1 - 2 kuriérov, zabezpečiť neodkladné pranie bielizne, ktoré sa zvyčajne platí v dvojnásobnej veľkosti.

5

Pokiaľ ide o zamestnancov, bude dosť na to, aby práčovňa našla jedného alebo dvoch prevádzkovateľov a účtovníka, ako aj zariadila riaditeľa. Nezabudnite preto zahrnúť ich platy do výdavkových položiek podnikateľského plánu.

Odporúčaná