obchodné

Ako zariadiť požičovňu lodí

Ako zariadiť požičovňu lodí

Video: Ako uviazať na člne vo verejnej prístavnej lodi-Tipy na lodičky 2024, Júl

Video: Ako uviazať na člne vo verejnej prístavnej lodi-Tipy na lodičky 2024, Júl
Anonim

V horúcich letných dňoch obyvatelia mesta spravidla radšej odpočívajú pri vode. A koľko zábavy môže ponúknuť pláž mestskej nádrže? Najčastejšie sa jedná o kúpanie a plážové hry. Môžete si spestriť voľný čas rekreantov, ak v rekreačnej oblasti zorganizujete prenájom člnov, skútrov a katamaránov. Toto sezónne podnikanie s kompetentným obchodným riadením môže priniesť dobré zisky.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - plavecké vybavenie;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Posúdiť potenciálnu potrebu prenájmu lodí. Zistite, či na území mesta existujú vhodné uzavreté vodné útvary priliehajúce k rekreačným oblastiam občanov. Najlepšie je, ak ide o veľký rybník alebo jazero s neďalekým parkom. Odhadnite odhadovanú návštevnosť mestských pláží a počet potenciálnych zákazníkov, ktorí sú ochotní využiť služby prenájmu plávania.

2

Zaregistrujte samostatnú spoločnosť a ako hlavnú činnosť si vyberte poskytovanie služieb obyvateľstvu v oblasti zábavy. Príprava dokumentov a vykonanie IP nebude trvať príliš dlho; registráciu spoločnosti vykonáva daňový úrad, zvyčajne do piatich pracovných dní.

3

Nakoniec si vyberte miesto, kde si prenajmete člny, katamarány a ďalšie plavecké vybavenie. Založte vlastníka tejto pôdy a uzavrite s ním nájomnú zmluvu. Vo väčšine prípadov budete potrebovať povolenie od správy mesta alebo regiónu, na ktorého území sa nádrž nachádza.

4

Nákup alebo prenájom lode. Počet plavidiel a ich typ bude určený vašimi výpočtami týkajúcimi sa návštevníkov nádrže, ako aj financií, ktoré máte. V závislosti od dopytu a vašich schopností môže do arzenálu plavidiel patriť veslárske člny, katamarány, ľahké plachetnice a skútre.

5

Zabezpečte miesto na uskladnenie lodí a vybavenia, ako aj výber personálu, ktorý bude priamo vykonávať prenájom lodí a ochranu majetku. Nainštalujte stánok pre prenajímateľov a strážcov v mieste prenájmu.

6

S nástupom letnej sezóny začnite poskytovať prenájom vybavenia na prenájom. Takýto podnik má zvyčajne sezónny charakter, nezabúdajte však na to, že o túto službu bude dopyt približne od polovice mája do polovice septembra. Ak chcete, môžete rozšíriť ponuku služieb tým, že si prenajmete člny nielen pre rekreantov, ale aj pre rybárov, ktorí zvyčajne chodia na amatérsky rybolov v noci.

Odporúčaná