Druhy činností

Ako organizovať psychologickú službu

Ako organizovať psychologickú službu

Video: Operátor sekundárního okruhu – o pozici 2024, Júl

Video: Operátor sekundárního okruhu – o pozici 2024, Júl
Anonim

Dnes psychologické služby fungujú na miestach zadržiavania, vo vojenských jednotkách, agentúrach pre vnútorné záležitosti, výrobných podnikoch a dokonca aj na školách. Psychológovia, ktorí v nich pracujú, majú, samozrejme, rôzne špecializácie, ale organizačné problémy, ktoré je potrebné pri vytváraní takýchto služieb riešiť, sú veľmi podobné.

Image

Návod na použitie

1

S cieľom zorganizovať psychologickú službu, ktorá bude úspešne fungovať a riešiť úlohy, ktoré sú jej zverené, je potrebné správne navrhnúť jej organizačnú štruktúru. Zamyslite sa nad miestom, ktoré psychologická služba v konkrétnej organizácii alebo oddelení zaujme.

2

Urobte si zoznam úloh, ktoré psychológovia vyriešia. Mali by určovať smery svojej práce, mali by zahŕňať nápravné, vzdelávacie a výskumné činnosti v súlade so spoločenským poriadkom. Zvážte, ktoré programy musíte implementovať v rámci každého bloku.

3

Určite, aké kvalitatívne a kvantitatívne zloženie odborníkov bude vychádzať z ich zložitosti a objemu navrhovanej práce av súlade s platnými normami. V súčasnosti môže jeden alebo dvaja psychológovia pracujúci na plný úväzok pracovať v organizácii s približne 500 ľuďmi.

4

Vytváranie organizačnej štruktúry, určenie jej oblasti zodpovednosti a podriadenosti - či to bude nezávislá jednotka alebo táto štruktúra bude súčasťou akéhokoľvek iného oddelenia, napríklad personálneho oddelenia alebo oddelenia pre prácu s personálom. Schvaľovať vedúcich pracovníkov psychológov a určovať ich pracovné povinnosti podľa kvalifikačného adresára zamestnancov.

5

Rozhodnite sa, kde bude psychologická služba umiestnená. Z pochopiteľných dôvodov musí táto jednotka prideliť niekoľko pracovných miestností, aby mali odborníci možnosť individuálnej práce. Zamyslite sa nad dizajnom každej kancelárie, je to predpoklad pre úspešnú prevádzku. Vyriešiť problém logistiky, vybaviť pracovisko psychológov počítačmi a odbornou literatúrou. Ak je to možné, vybavte osobitnú miestnosť na psychologickú relaxáciu.

6

Zvážte právnu podporu činností psychologickej služby v spojení s právnikmi podniku. Vypracujte všetku potrebnú miestnu dokumentáciu upravujúcu jej činnosť. Vypracovať a schváliť predpis o psychologickej službe v riadení podniku alebo organizácie, v ktorom sú stanovené jeho funkcie, povinnosti a práva.

Kvalifikačný adresár pozícií zamestnancov

Odporúčaná