obchodné

Ako usporiadať montáž pneumatík

Ako usporiadať montáž pneumatík

Video: Pneumatiky - demontáž, montáž, vyvážení - SOŠ Jablunkov 2024, Júl

Video: Pneumatiky - demontáž, montáž, vyvážení - SOŠ Jablunkov 2024, Júl
Anonim

Každoročne sa počet automobilov na vidieckych cestách zvyšuje rýchlosťou blesku. Stáva sa normou mať v rodine nie jedno, ale dve alebo viac áut. Organizácia montáže pneumatík s vysokou pravdepodobnosťou sa preto môže stať stabilným a výnosným podnikom. Pri zostavovaní obchodného plánu by sa však mala zohľadniť sezónnosť dopytu, keďže väčšina objednávok na pneuservisy prichádza koncom jesene a skoro na jar.

Image

Návod na použitie

1

Zaregistrujte svoju firmu ako samostatný súkromný podnik alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. Tento druh činnosti nepodlieha licencovaniu ani povinnej certifikácii. Zamyslite sa nad cenovou politikou a rozsahom služieb, ktoré vám poskytne váš workshop.

2

Výber umiestnenia má obchodný význam. Pneumatiku je vhodné umiestniť blízko veľkého garážového komplexu, benzínovej stanice alebo blízko rušnej vozovky. Mali by ste zvážiť aj prítomnosť konkurentov vo vybranej oblasti. V tesnej blízkosti nebude mať úžitok nikto z vás. Okrem toho musíte poskytnúť pohodlný vchod a parkovisko. Požadovaná plocha priestorov je v priemere 40 - 50 metrov štvorcových a spravidla je prenajímaná vlastníkom.

3

Budete potrebovať súpravu vybavenia, ktoré by malo vyhovovať potrebám nielen samotnej montáže pneumatiky, ale aj ďalších služieb, ako sú vyvažovacie a pumpovacie kolesá. K vybaveniu patrí menič pneumatík, vyvažovací stojan, kompresor, vulkanizér, ako aj pracovné nástroje a spotrebný materiál. Teraz na trhu nájdete veľa návrhov na komplexné vybavenie dielne na pneumatiky vrátane poloautomatických a automatických doplnkov. Pneumatiky si môžete kúpiť od autorizovaných výrobcov a predajcov.

4

Personál sa zvyčajne prijíma na základe oznámenia prostredníctvom odborných škôl, ktoré pripravujú mechaniku automobilov alebo špecializovaných kurzov. Pre plynulý chod malej pneuservisu stačí 2 až 4 osoby. Je dôležité zabezpečiť slušnú kvalitu služieb. Zamestnanci musia mať čistý vzhľad, čistú uniformu a byť schopní komunikovať so zákazníkmi.

5

Objednajte označenie „Pneumatická montáž“ alebo „Pneuservis“ vhodnej veľkosti a farby tak, aby vyčnievala z okolitých predmetov a bola viditeľná motoristom pohybujúcim sa v oboch smeroch cesty. Za zmienku tiež stojí tlač letákov s informáciami o dielni a ich odovzdávanie na čerpacích staniciach, ktoré sú najbližšie k nej, na parkoviskách, v obchodoch a na iných miestach, kde sa zhromažďujú autá.

Odporúčaná