management

Ako zorganizovať spoločný nákup

Ako zorganizovať spoločný nákup

Video: Štvrtkový spoločný výlet - opekačka na Liptove s Bicyklom po Slovensku 2024, Júl

Video: Štvrtkový spoločný výlet - opekačka na Liptove s Bicyklom po Slovensku 2024, Júl
Anonim

Spoločné nákupy sú pevne usadené v živote mnohých milovníkov fóra, pretože práve na nich organizujú podobné akcie. Ide napríklad o nákup kvalitných vecí za veľkoobchodné ceny, komunikáciu a príležitosť podeliť sa o dojmy z akvizícií a napríklad o dobré zárobky matiek na materskej dovolenke. Venovanie času organizácii, nielen jednej, ale niekoľkým rôznym nákupom, je celkom možné zarobiť si nejaké peniaze. Organizačný poplatok sa môže pohybovať od 10 do 20%, z čoho bude tvorená suma príjmu.

Image

Budete potrebovať

počítač, prístup na internet, telefón, otvorený bankový účet.

Návod na použitie

1

Zaregistrujte sa na jednom z populárnych fór vo vašom meste, nájdite tam skupinu, ktorá by sa podobala spoločným nákupom. Mali by ste starostlivo analyzovať existujúcu škálu nákupov a premýšľať o tom, čo chýba, čo by som chcel kúpiť pre svoju vlastnú potrebu. Môžu to byť nezvyčajné plyšové hračky, prírodná kozmetika, olejové parfumy, oblečenie európskych značiek a tak ďalej.

2

Nájdite dodávateľa. Po rozhodnutí o tovare musíte nájsť tú správnu dodávateľskú spoločnosť. Je to jednoduché - stačí ísť do vyhľadávacieho nástroja, napríklad „Arabská parfuméria“, a zoznámiť sa so zoznamom. Pri výbere stránky je potrebné nadviazať kontakt s dodávateľom, získať katalógy produktov, cenníky, minimálne podmienky objednávky a zistiť možnosť spolupráce s jednotlivcami. Pre väčšiu istotu môžete porovnávať ponuky s inými dodávateľmi.

3

Vytvorte tému na vybratom fóre. Je dôležité dať návrhu reprezentatívny grafický a gramatický vzhľad, rozložiť fotografiu tovaru, uviesť minimálnu sumu nákupu, uviesť percento organizačného poplatku, platobné podmienky, dátum „STOP“ - kedy by sa mala objednávka vytočiť. Vytváranie tabuliek so sortimentom tovaru, fotografií, nákladov, veľkosti (ak ide o oblečenie) a neustále aktualizovanie informácií, ak je to potrebné, vytvorí pre návštevníkov fóra priaznivé podmienky na výber správneho produktu.

4

Vytočte objednávku na minimálnu čiastku. Každý účastník obstarávania musí v osobnej správe zaslať celú objednávku a jej hodnotu pre následné potvrdenie. Určite termín a spôsob platby pre príkaz, napríklad na platobnú kartu.

5

Zašlite dodávateľovi všetky podrobnosti týkajúce sa objednávky. Až potom, čo dodávateľ potvrdí objednávku a vystaví faktúru, je možné ju uhradiť včas. Pri určovaní spôsobu a množstva dodávky od dodávateľa o tom upovedomte účastníkov, aby po prijatí faktúry rozdelili náklady na doručenie pre všetkých.

6

Odveďte tovar dopravnej spoločnosti. Musíte počkať na výzvu zástupcov kuriérskej služby, zistiť rozmery nákladu, ako aj jeho množstvo a približný dátum dodania. V kancelárii dopravnej spoločnosti je potrebné zaplatiť za dodávku a prijať tovar.

7

Objednávku odovzdajte všetkým účastníkom obstarávania. Doma rozdeľte celú objednávku do balíkov, informujte účastníkov o dostupnosti tovaru a diskutujte o dátume a mieste distribúcie objednávky.

Venujte pozornosť

Stáva sa, že nie všetky tovary prichádzajú do spoločného balíka - potom sa vrátia peniaze účastníkov, ktorí nedostanú svoje objednávky.

Odporúčaná