obchodné

Ako organizovať obchodovanie s potravinami

Ako organizovať obchodovanie s potravinami

Video: Jak skladujeme potraviny? Kuchyně a naše spižírna - LIDL - BIO - FARMÁŘSKÉ TRHY | Markéta Venená 2024, Júl

Video: Jak skladujeme potraviny? Kuchyně a naše spižírna - LIDL - BIO - FARMÁŘSKÉ TRHY | Markéta Venená 2024, Júl
Anonim

Obchod s potravinami sa považuje za jednu z najziskovejších oblastí malých a stredných podnikov. Vďaka správnemu posúdeniu kúpnej sily a výberu sortimentu toto podnikanie prináša dobrý zisk.

Image

Návod na použitie

1

Najprv si musíte zvoliť miesto na obchodovanie a sortiment. Napríklad v blízkosti obchodných centier, podnikov, vládnych agentúr je výhodné predávať varenie. V oblasti na spanie sú obľúbené mliečne výrobky, pekárske a cukrárske výrobky, obilniny, alkohol, cigarety. V obchode na okraji mesta zákazníci často požadujú nealkoholické nápoje, sendviče a hamburgery s vákuom. Na „zlatom námestí“ môžu byť drahé výrobky.

2

Ďalším krokom je získanie všetkých potrebných dokladov na predaj potravín, povolenie na predaj alkoholu. Napíśte vyhlásenie SES a hasićskému zboru. Špecialisti z týchto oddelení skontrolujú vhodnosť priestorov a vydajú príslušné stanovisko.

3

Teraz musíte zvoliť vhodný názov zásuvky. Malo by byť jasné, zapamätateľné a zreteľne odrážať dosah obchodu. Napríklad „Yummy“, „Sladký zub“, „Nákupná taška“, „Hovädzie mäso“ atď. Ak sa chcete zhodovať s menom, musíte urobiť zásuvku.

4

Potrebujete tiež komerčné vybavenie - policové regály, chladničky, pokladňu. Pred zakúpením všetkého tohto zariadenia musíte určiť, aký druh obchodu bude vo vašom obchode - samoobsluha alebo prostredníctvom pultu. Samoobsluha potrebuje police, police, mrazničky, z ktorých bude pre zákazníkov výhodné prevziať tovar, a predajca sledovať objednávku v obchodnom poschodí. Pri obchodovaní cez prepážku je dôležité, aby boli všetky výrobky zákazníkom jasne viditeľné.

5

Potom musíte zariadeniu poskytnúť tovar. Dnes veľa tovaru sami dodávajú do obchodu. Zavolajte výrobcom potrebného tovaru a špecifikujte kontakty dodávateľov vo vašom meste. Kontaktujte ich a objednajte si výrobky. Niektoré výrobky, napríklad ovocie alebo zelenina, je možné zakúpiť na veľkoobchodných trhoch.

6

Pri umiestňovaní tovaru na police nezabudnite na pravidlá predaja. To znamená, že každý výrobok by mal mať svoje vlastné miesto a správne okolie. Napríklad do tej istej chladničky nemôžete umiestniť sladký koláč a solené ryby alebo údenú slaninu. Po prvé, hygienické predpisy a nariadenia to zakazujú. A po druhé, nebude možné záujem kupujúceho o takéto komoditné susedstvo.

7

Prenajmite si dobrých predajcov a otvorte dvere svojho obchodu kupujúcim.

dokumenty pre obchod s potravinami

Odporúčaná