obchodné

Ako organizovať služby

Ako organizovať služby

Video: Služby Božie z CZ ECAV BA Legionárska - 7.2.2021 - kazateľ: Ondrej Majling 2024, Júl

Video: Služby Božie z CZ ECAV BA Legionárska - 7.2.2021 - kazateľ: Ondrej Majling 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť, ktorá poskytuje služby v oblasti upratovania, na začiatku nevyžaduje veľké investície a so skúsenou organizáciou prináša stabilný príjem. Toto je iba jeden z týchto zriedkavých prípadov, keď si môžete vytvoriť vlastnú ziskovú spoločnosť, ak ste nemali predchádzajúce podnikateľské skúsenosti alebo počiatočný kapitál. Čo je potrebné na začatie poskytovania upratovacích služieb?

Image

Budete potrebovať

  • 1. Osvedčenie o registrácii IP
  • 2. Miesto pre správcu-správcu vybavené telefónom
  • 3. Sklad pracovných prostriedkov a spotrebného materiálu
  • 4. Médiá
  • 5. Sada čistiacich zariadení a spotrebného materiálu
  • 6. Tím čističov (3 až 5 osôb)

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o špecializácii vašej spoločnosti, ktorá sa od samého začiatku svojej existencie nemôže stať univerzálnou. Jeho služby môžu byť obmedzené iba na umývanie okien, môžu zahŕňať prácu na jednorazovom upratovaní kancelárskych alebo súkromných priestorov. Úspechom novovytvorenej upratovacej spoločnosti bude dlhodobá zmluva s akoukoľvek organizáciou o poskytovaní upratovacích služieb pre jej kanceláriu.

2

Vybavte miesto pre manažéra alebo „dispečera“ (niekedy vlastník vystupuje ako hostiteľ), odkiaľ bude možné prijímať objednávky od potenciálnych zákazníkov a koordinovať prácu upratovacích tímov. Na začiatku upratovacej spoločnosti nie je potrebné mať vlastnú kanceláriu (všetky rokovania so zákazníkmi sa budú viesť na ich „území“), takže toto miesto sa môže nachádzať aj v súkromnom byte. Nájdite tiež malú plochu na skladovanie pracovných prostriedkov a spotrebného materiálu.

3

Začnite vyhľadávanie zákazníkov a udržujte ho v aktuálnom stave pomocou všetkých možných metód a nástrojov, počínajúc priamym predajom. Inzerujte na „žltých stránkach“, objednávajte reklamné vizitky a letáky. Ponúka upratovacie služby všetkým organizáciám začínajúcim v okolitých oblastiach.

4

Kúpte si sadu čistiaceho zariadenia potrebného pre druh upratovacích služieb, na ktorých sa rozhodnete zostať. Na komplexnú údržbu kancelárskych priestorov sa používajú univerzálne vozíky s vodou na spriadanie a nádrž na odvoz odpadu. Všetko potrebné na umývanie okien sa predáva v špeciálnych súpravách, z ktorých niektoré majú zmysel nakupovať.

5

Zhromaždite tím čističov, ktorý bude na začiatku pozostávať z jedného tímu, ktorý bude mať troch až päť zamestnancov. Postupným zvyšovaním počtu objednávok bude potrebné hľadať nových zamestnancov a vytvárať od nich ďalšie tímy. Bude tiež užitočné vytvoriť pre spoločnosť „personálnu rezervu“ a viesť databázu kandidátov, ktorí ešte neboli prijatí do zamestnania, ale ktorí o sebe vytvorili dobrý dojem.

Užitočné rady

Ak chcete vytvoriť „imidž“ svojej spoločnosti a vytvoriť firemného ducha, objednajte svojim zamestnancom kombinézy s logom a kontaktnými údajmi spoločnosti, ktorá bude slúžiť aj ako ďalší reklamný prostriedok.

Jedným z smerov ďalšieho rozvoja upratovacej spoločnosti môže byť rozvoj terénnych úprav kancelárskych priestorov a priľahlého územia svojimi zamestnancami.

  • Článok venovaný charakteristikám upratovacieho podniku.
  • Kde začať účtovné služby

Odporúčaná