obchodné

Ako usporiadať výstavu - predaj medu

Ako usporiadať výstavu - predaj medu

Video: Speak & Spell - Úplne prvý počítač ? 2024, Júl

Video: Speak & Spell - Úplne prvý počítač ? 2024, Júl
Anonim

Výstava a predaj medu má niekoľko cieľov. Dodávateľ dostane príležitosť predstaviť potenciálnych kupcov do celej škály svojich výrobkov a kupujúci si môže vybrať z mnohých odrôd, ktoré mu najviac vyhovujú. Výstava - predaj medu je možné usporiadať v obchode s potravinami ako súčasť poľnohospodárskej výstavy. Organizátormi môžu byť kluby včelárstva, záhradníctva alebo alternatívnej medicíny.

Image

Budete potrebovať

  • - údaje o dodávateľoch;

  • - približný sortiment;

  • - priestory;

  • - promótor;

  • - jednorazové riady;

  • - brožúry.

Návod na použitie

1

Definujte ciele predajnej výstavy. Najskôr sa starajte o kupujúceho. Mal by byť schopný oboznámiť sa s exponátmi, ako na každej výstave. Zároveň by mal chcieť niečo kúpiť. Cieľom dodávateľa je urobiť vyhlásenie o sebe a nadviazať alebo posilniť obchodné kontakty s potenciálnymi sprostredkovateľmi. Ak organizujete udalosť v obchode, má tiež vlastný záujem. Predajca chce rozšíriť okruh zákazníkov, aj keď sa zaujímajú predovšetkým o konkrétny produkt.

2

Zistite, koľko výrobcov medu vo vašej oblasti a aké odrody tohto produktu majú. Je veľmi dobré, ak chce jeden z nich predávať ďalšie včelárske výrobky - včelí chlieb, propolis, materskú kašičku atď. Je možné rokovať s kníhkupcami, ak majú literatúru o včelárstve.

3

Zvážte, či je možné prilákať výrobcov medu z iných regiónov. Pre malý výstavný predaj v obchode alebo klube to nie je potrebné. Ak sa však akcia koná ako súčasť poľnohospodárskej konferencie alebo počas veľkej dovolenky - prečo to neurobiť? V takom prípade je však potrebné vopred sa postarať o umiestnenie účastníkov.

4

Pomenujte udalosť. Názov by mal odrážať to, čo presne návštevník môže vidieť a kúpiť pri predaji výstavy. Ak pozývate včelárov iba z vášho regiónu, výstava sa môže nazývať „Med z moskovského regiónu“ alebo „Altajský med“. Ak sú tu prezentované iné výrobky pre včelárstvo, uveďte názov.

5

Zamyslite sa nad umiestnením produktu. Kupujúci by to mali vidieť dobre a mali by byť schopní to vyskúšať. Ak máte v obchode s potravinami medový veľtrh, nemal by zasahovať do iných zákazníkov. Okná naplnené poháriky medu, v ktorých vždy ležia zvyčajné výrobky, nielenže priťahujú pozornosť, ale môžu odvádzať pozornosť pravidelných zákazníkov odbytu. Pre výstavu a predaj medu je lepšie prideliť samostatné miesto.

6

Miesto najmenej jeden stôl s niekoľkými otvorenými poháre medu, rovnako ako niekoľko políc. Pokúste sa prezentovať balený med v pohári a vo veľkom. Na samostatných tabuľkách sa môžu uvádzať iné včelárske výrobky a literatúra.

7

Postarajte sa o jednorázové lyžičky alebo paličky. Dodávateľ medu zvyčajne jedného má, ale je najlepšie ho zásobiť. Návštevník by mal mať možnosť vyskúšať produkt, ktorý sa mu páčil. Ani dodávka plastových nádob nebude mať nepriaznivý vplyv.

8

Zorganizujte reklamnú kampaň. Nemusí to byť veľmi nahlas, ale potenciálni návštevníci by v každom prípade mali zistiť, kde a kedy bude výstava a predaj a čo na nej možno kúpiť. Uverejňujte reklamy v miestnych novinách, televízii a na fóre miest. Môžete robiť plagáty. Na ne napíšte názov, čas a dátum výstavy - predaj, približný sortiment. Tlačte alebo objednávajte letáky a požiadajte o povolenie ich umiestnenia na police v najbližších predajniach.

Venujte pozornosť

Promótor by mal mať nielen atraktívny vzhľad, ale mal by mať aspoň minimálnu predstavu o vlastnostiach rôznych odrôd medu.

Užitočné rady

Je veľmi užitočné kontaktovať oddelenie rozvoja spotrebiteľského trhu miestnej samosprávy. Tam vám presne povedia, kde a v akom časovom rámci je lepšie usporiadať vašu udalosť. Predaj výstav môže byť súčasťou plánu obchodných výstav a veľtrhov mesta.

Nejaký čas pred otvorením výstavného predaja môžete v novinách uviesť niekoľko článkov o vlastnostiach rôznych odrôd medu ao tom, ako sú užitočné iné včelárske výrobky.

Na výstavu a predaj si môžete pripraviť malú reklamnú brožúru, ktorá hovorí o rôznych druhoch medu a iných včelárskych výrobkoch.

Odporúčaná