Druhy činností

Ako otvoriť lekáreň v Rusku

Ako otvoriť lekáreň v Rusku

Video: Ako udržiavať hygienu práčky 2024, Júl

Video: Ako udržiavať hygienu práčky 2024, Júl
Anonim

Lekáreň je oblasťou činnosti, ktorá sľubuje značné výhody, ale mnohí podnikatelia zaoberajúci sa inými druhmi maloobchodu nepoznajú veľa problémov. Chcete skúsiť svoje šťastie a stále otvoriť lekáreň? Potom je tu recept pre vás, ktorý sa však môže zdať jednoduchý iba na prvý pohľad.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Miestnosť vybavená v súlade s niekoľkými normami
  • 2. Zamestnanci (3 - 5 osôb, povinná je prítomnosť zdravotných kníh a dokladov o vzdelaní)
  • 3. Špecializované lekárenské vybavenie
  • 4. Licencia, lekárenský pas a ďalšie dokumenty

Návod na použitie

1

Nájdite priestory a nezabudnite na požiadavky, ktoré organizácie poskytujúce licencie predložia farmaceutickému podniku. Zohľadňuje sa tu veľa - celková plocha, dostupnosť potrebných kancelárskych, administratívnych a ekonomických priestorov, ako aj dokonale fungujúce inžinierske systémy. Aj výber materiálov použitých na dekoráciu priestorov farmaceutickej organizácie je prísne regulovaný.

2

Vytvorte požadovaný minimálny počet zamestnancov. V lekárni hotových liekových foriem to bude takto: vedúci, jeden alebo dvaja lekárnici - farmaceut a čistiaci prostriedok (zdravotná sestra). Neprítomnosť účtovníka neovplyvňuje proces získania licencie, ale zdravý rozum naznačuje, že by mal byť najatý od samého začiatku - ak nová inštitúcia nie je súčasťou existujúcej siete lekární.

3

Získajte špecializované vybavenie potrebné na vybavenie obchodných priestorov a kancelárskych priestorov. Aby návštevníci videli ceny v lekárni sami, inštalujte police so sklenenou vitrínou. Tiež sú potrebné skrinky a chladničky na skladovanie farmaceutických výrobkov a najmä „silných“ liekov - dokonca aj na kovový trezor.

4

Pripravte si dokumenty potrebné na získanie licencie na právo vykonávať farmaceutické činnosti. Okrem základnej dokumentácie, hygienických a epidemiologických záverov o prípustnosti používania priestorov budete potrebovať aj dokumenty potvrdzujúce dostupnosť vhodného vzdelania pre zamestnancov vašej lekárenskej organizácie. Okrem licencie musí mať váš „podnik“ aj „lekárenský pas“ v štandardnej forme.

Užitočné rady

Pamätajte, že všetky povrchy v lekárni by sa mali čas od času ošetriť dezinfekčnými prostriedkami, čo znamená, že je lepšie byť odolné voči tomuto druhu dekorácie a zariadenia.

Lekáreň, rovnako ako všetky ostatné maloobchodné predajne, prinesie dobrý príjem, ak bude umiestnená na mieste s čo najväčším počtom ľudí.

Odporúčaná