Druhy činností

Ako otvoriť vývojové centrum

Ako otvoriť vývojové centrum

Video: Nové vývojové centrum Siemens v Plzni 2024, Júl

Video: Nové vývojové centrum Siemens v Plzni 2024, Júl
Anonim

Vzdelávacie centrá pre deti sú medzi mladými rodičmi stále populárnejšie. Tieto inštitúcie vám umožňujú identifikovať schopnosti detí vo veľmi ranom veku a dávať správny smer ich vývoju. Ak chcete začať poskytovať služby v tejto oblasti samostatne, budete musieť zostaviť niekoľko dôležitých komponentov.

Image

Budete potrebovať

  • - ukončený metodický vývoj

  • - pedagógovia špecializujúci sa na raný vývoj

  • - správca vývojového strediska

  • - miestnosť pre triedy

  • - výcvikové vybavenie a inventár

  • - balík dokumentov vrátane licencie

Návod na použitie

1

Nájdite taký metodický program, vďaka ktorému bude vaše vývojové stredisko pre deti zaslúžene populárne. Metodika, podľa ktorej sa budú vývojové triedy konať, by mala byť skutočne účinná - nebude stačiť jedno veľké meno. Následne môžete viesť školenie o tomto programe pre učiteľov vo vašom stredisku.

2

Vyberte učiteľov na základe odporúčaní, ktoré svojim najtalentovanejším a nekonvenčným učiteľom poskytnú ich kolegovia. Úspešnosť svojich aktivít určuje takmer priamo vybraný učiteľský zbor detského centra. Na organizovanie práce inštitúcie bude potrebný správca a na organizovanie samotných rozvojových aktivít v súlade so zvoleným programom bude potrebný metodik.

3

Prenajať a správne zariadiť priestory, v ktorých bude umiestnené detské vzdelávacie centrum. Na hodiny budete potrebovať vizuálne pomôcky, vzdelávacie hračky, zvukové zariadenia, mediálny projektor. Pre niektoré metodické programy kurzov raného vývoja boli vypracované špecializované školiace manuály - bude pekné ich získať.

4

Pripravte si všetky potrebné dokumenty, aby ste sa podrobili povinnej licencii. Bude si vyžadovať informácie o materiálnej a technickej a personálnej podpore, dokumentácii o zložkách, metodickom vývoji budúceho centra rozvoja detí - plány a programy.

Užitočné rady

Aby kurzy mali pre rodičov znateľný efekt, je potrebné vytvoriť iba malé skupiny detí a do služieb poskytovaných detským centrom by sa mali zahrnúť aj jednotlivé triedy.

Miestnosť v počiatočnej fáze je možné prenajať iba na tie hodiny, počas ktorých sa kurzy konajú - to vám umožní výrazne ušetriť jej prenájom.

Článok o tom, ako otvoriť vzdelávacie centrum pre deti

Odporúčaná