Druhy činností

Ako otvoriť službu taxislužby

Ako otvoriť službu taxislužby

Video: Porovnávačka: Taxi služby #2 2024, Júl

Video: Porovnávačka: Taxi služby #2 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete otvoriť službu taxislužby, máte dve možnosti. Prvý z nich je s autami vo vlastníctve organizácie. Je to zložitejšia a nákladnejšia metóda. Druhým je otvorenie iba kontrolnej miestnosti a prijímanie vodičov s vlastnými autami. Je to jednoduchšia a rýchlejšia metóda s najmenším rizikom. Mnoho podnikateľov si to nedávno vybralo.

Image

Budete potrebovať

  • -program pre prácu s objednávkami;

  • - program práce vodičov;

  • predpoklad;

  • - kabíny pre dispečerov;

  • -Computers;

  • -Phones;

  • video dohľad.

Návod na použitie

1

Otvorte spoločnosť. Je lepšie zaregistrovať pohotovostné informačné služby. V charte organizácie napíšte čo najviac rôznych aktivít. To môže byť potrebné, ak váš nápad v dispečingu neprináša ovocie alebo rozširuje zoznam poskytovaných služieb.

2

Rozhodnite o programe, v ktorom budú objednávky prijímané. Ich výber je pomerne veľký, nie je potrebné kontaktovať programátorov a objednať ich písanie. Tento program by mal zobrazovať všetky potrebné informácie. Dátum volania, cena objednávky, trasa, čas príchodu automobilu, prevádzkovateľ, ktorý objednávku prijal, vodič, ktorý objednávku dokončil, značka automobilu a ešte oveľa viac. Pred usadením na jednom vyskúšajte niekoľko možností programu.

3

Bolo by lepšie, keby program rozdeľoval objednávky medzi vodičmi a posielal SMS oznámenia klientovi. Program nemusí byť komplikovaný. Distribuujte práva na prácu v ňom pre rôznych zamestnancov. Napríklad dispečer by nemal byť oprávnený zmeniť vykonanú objednávku. Situácia je však iná. Preto je potrebné povoliť všetky činnosti pre jedného alebo dvoch zamestnancov.

4

Nepoužívajte vysielačky, je to nerentabilné a nepohodlné. Vyberte a zakúpte si program pre vodičov, v ktorých môžu pracovať. Tento program musí byť nainštalovaný na mobilnom telefóne. V ňom vodiči musia vykonať niekoľko základných akcií. Dostaňte sa na čiaru, označte bod, potvrďte objednávku, pracujte s ňou, vystúpte z čiary. S týmto programom ušetríte veľa času a peňazí.

5

Zoberte kanceláriu a pripravte ju na prácu. Jedna miestnosť by mala byť pre dispečerov. Ak plánujete rozvoj podnikania, urobte ho veľkým, nainštalujte si pre dispečerov samostatné kabíny. Vezmite telefónnu linku ku každému. Je dobré, ak môžete nainštalovať video dohľad. V budúcnosti vám to pomôže riadiť ich prácu.

6

Nájom zamestnancov. Dokonca aj pre expedičnú službu bez vlastného vozového parku budete potrebovať niektorých zamestnancov. Nezabudnite si najať účtovníka, môžete prísť. Prijímajte vedúceho expedičnej služby, zamestnanca oddelenia ľudských zdrojov, obchodníka, zamestnanca pre prácu s vodičmi, správcu systému. Funkciu riaditeľa je lepšie vykonávať nezávisle.

7

Prvýkrát si môžete vziať celkom 4 dispečerov. Pozvite ľudí bez pracovných skúseností na pohovor a naučte ich sami. Vykonajte 4 smeny, jednu osobu za smenu. Spravte z nich časový rozvrh. Vás naučí, ako pracovať s programom.

8

Uverejňovanie inzerátov o zamestnaní pre vodičov so súkromnými automobilmi Prvýkrát je lepšie vytvoriť jemné podmienky. Napríklad malé percento pre každú vykonanú objednávku. Teraz im nebudete môcť poskytnúť prácu, takže je lepšie nepriradiť denný alebo týždenný poplatok. Uzatvoriť formálnu zmluvu s vodičmi o poskytovaní informačných služieb. Stiahnite si program do svojho telefónu a naučte ho používať.

9

Rozhodnite o tarifách. Spočiatku by mali byť nízke. Začnite inzerovať taxíky. Je lepšie zvoliť jednoduché a lacné možnosti. Napríklad reklama na internete, distribúcia zľavových kupónov alebo letákov.

10

Neočakávajte zisk v prvých mesiacoch. Taxislužba je veľmi špecifická. V najlepšom prípade budete po 5-6 mesiacoch schopní dosiahnuť úroveň sebestačnosti. Zvýšte objem reklamy a prácu s vodičmi. Ak neslúži zákazníkom dobre, počet objednávok sa nezvýši. Každý mesiac zlepšovať kvalitu služieb. Je lepšie prilákať zákazníkov týmto, nie dumpingovým alebo bezplatným výletom.

Venujte pozornosť

V tomto type činnosti je konkurencia veľmi veľká. Vyhľadajte neštandardné doplnkové služby pre klientov a pokúste sa poskytnúť originálnu a nezabudnuteľnú reklamu.

Užitočné rady

Starostlivo sledujte prácu dispečerov a vodičov. Počet stálych zákazníkov v taxíku závisí od nich.

Podnikateľský plán na otvorenie expedičnej služby

Odporúčaná