Obchodné riadenie

Ako otvoriť dcérsku spoločnosť

Ako otvoriť dcérsku spoločnosť

Video: Kompletní stavební systém Ytong 2024, Smieť

Video: Kompletní stavební systém Ytong 2024, Smieť
Anonim

Ak sa spoločnosť zaoberá niekoľkými vzájomne prepojenými činnosťami, je oprávnená založiť jednu alebo viac dcérskych spoločností. Sú nezávislými právnickými osobami a zároveň patria do materskej organizácie. Majú právo uzatvárať dohody a vykonávať ďalšie záležitosti, riaditeľom dcérskej spoločnosti je však riaditeľ a jediný výkonný orgán hlavnej spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty hlavnej spoločnosti;

  • - charta dcérskej spoločnosti;

  • - rozhodnutie o vytvorení dcérskej spoločnosti;

  • - formulár žiadosti vo forme p11001;

  • - dokument o neexistencii dlhu hlavnej spoločnosti.

Návod na použitie

1

Urobte si chartu dcérskej spoločnosti a napíšte do nej všetky potrebné podmienky. Ak existuje niekoľko majiteľov základného imania, musíte uzavrieť spoločenskú zmluvu, ktorej hlavným bodom bude rozdelenie akcií medzi nimi. Dcérska spoločnosť je spravidla organizácia, v ktorej má materská spoločnosť najmenej 20% z celkovej výšky základného imania (akcií).

2

Zostavte zápisnicu zakladateľov alebo jediné rozhodnutie o vytvorení dcérskej spoločnosti. Podpis je podpísaný predsedom, tajomníkom rady účastníkov alebo jediným zakladateľom.

3

Každá vytvorená spoločnosť (vrátane dcérskej spoločnosti) musí spravidla uvádzať adresu sídla. Dokument o tom by mal napísať riaditeľ hlavnej organizácie.

4

Materská spoločnosť by nemala mať dlhy voči rozpočtu, daňovým úradom. V registračnej komore musí hlavná spoločnosť požiadať o list s uvedením neexistencie dlhov. Dcérska spoločnosť samozrejme nie je zodpovedná za dlhy materskej organizácie, môže vymáhať straty spôsobené zavinením hlavnej spoločnosti, ale vytvorenie dcérskej spoločnosti nevyžaduje žiadne dlhy.

5

Vyplňte formulár žiadosti p11001. Uveďte potrebné informácie o právnej forme, mene, adrese, základnom imaní, zakladateľoch a jedinom výkonnom orgáne.

6

Pri zakladaní podniku v vyplnenej forme sa spolu s vyššie uvedenými dokumentmi predkladá potvrdenie o štátnej registrácii materskej spoločnosti, kópie pasov riaditeľa dcérskej spoločnosti a určeného hlavného účtovníka daňovému úradu v mieste jeho sídla. Po registrácii bude dcérska spoločnosť schopná vykonávať činnosti: uzatvárať dohody, mať vlastnú súvahu, bankový účet a pečať.

  • Registrácia dcérskej spoločnosti
  • založenie dcérskej spoločnosti

Odporúčaná