obchodné

Ako otvoriť spoločnosť IP

Ako otvoriť spoločnosť IP

Video: Apple Event — October 13 2024, Júl

Video: Apple Event — October 13 2024, Júl
Anonim

Samostatným podnikateľom je osoba, ktorá bola zaregistrovaná na daňovom úrade na vykonávanie podnikateľských činností bez právnického vzdelania. Výberom tejto právnej formy zjednodušíte dane a účtovníctvo a zaplatíte aj dane za znížené sadzby. Sú tu však aj nevýhody: Nie každá vážna organizácia bude chcieť spolupracovať s jednotlivým podnikateľom. Ako otvoriť IP?

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - osvedčenie TIN;

  • - kontaktné údaje.

Návod na použitie

1

Zhromaždite všetky potrebné dokumenty, vrátane: kópie všetkých listov pasu a originálu, osvedčenia o DIČ (ak ho máte), kontaktných údajov (domáci telefón, mobil, e-mail atď.). Šiť a očíslovať kópie pasu. Na miesto lepenia nalepte malý papier, na ktorý zapíšete počet listov; uveďte dátum; dať podpis.

2

Rozhodnite o type hospodárskej činnosti. Pomenujte názov podľa adresára OKVED. Môže existovať niekoľko kódov. Tiež si zvoľte daňový režim.

3

Vyplňte žiadosť o štátnu registráciu fyzickej osoby ako podnikateľa, ktorá má jednotný formulár č. Р2001. Formulár tohto dokumentu môžete mať na ktoromkoľvek daňovom úrade alebo si ho môžete stiahnuť na internete. Vyplňte iba stĺpce, ktoré sa vás týkajú. Opravy v žiadosti nie sú povolené, preto majú niekoľko foriem naraz.

4

Kontaktujte každého notára, v ktorého prítomnosti musíte podpísať vyššie uvedené vyhlásenie. Musí potvrdiť jeho pravosť vložením pečiatky, podpisu a registráciou dokumentu do aktu.

5

Obráťte sa na ktorúkoľvek pobočku sporiteľne a požiadajte o zaplatenie štátneho poplatku za registráciu jednotlivého podnikateľa, ktorého výšku vám oznámia na pokladni. Predtým zistite podrobnosti o dani, v ktorej budete zaregistrovaní (KBK, TIN, PPC).

6

So všetkými vyššie uvedenými dokumentmi choďte na daňový úrad, ktorý sa nachádza v oblasti, v ktorej ste registrovaní. Daňový inšpektor musí prijať balík dokumentov a poskytnúť vám potvrdenie. Po piatich pracovných dňoch sa vráťte na daňový úrad a získajte osvedčenie o registrácii a výpis z Jednotného štátneho registra podnikov.

Užitočné rady

Registračné dokumenty môžete dostať poštou, za týmto účelom informujte daňového inšpektora, že potvrdenie sa neuskutoční osobne.

Príručka OKVED v roku 2018

Odporúčaná