obchodné

Ako otvoriť spoločnosť v Bielorusku

Ako otvoriť spoločnosť v Bielorusku

Video: Bielorusko a Lukašenko - pravdivý obraz od tamojších Slovákov 2024, Júl

Video: Bielorusko a Lukašenko - pravdivý obraz od tamojších Slovákov 2024, Júl
Anonim

Postup pri otvorení spoločnosti v Bielorusku je podobný ako pri ruskej spoločnosti. Má však svoje malé vlastnosti, a preto je lepšie zveriť tento postup právnikom. Ak takúto príležitosť nemáte, nezabudnite, že musíte postupovať podľa nasledujúceho algoritmu: určenie právnej formy, príprava a predloženie dokumentov, získanie registračných dokladov, objednanie tlače, otvorenie bankového účtu, informovanie finančných prostriedkov o riaditeľovi a účtovníkovi spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • Na registráciu spoločnosti LLC v Bielorusku budete potrebovať nasledujúce dokumenty:

  • 1. dokumenty zakladateľov spoločnosti (pas);

  • 2. záručný list na adresu sídla spoločnosti;

  • 3. kópie pasov riaditeľov;

  • 4. protokol o zriadení;

  • 5. dokument pre zástupcu;

  • 6. charta spoločnosti LLC;

  • 7. žiadosť o registráciu;

  • 8. prijatie štátnej povinnosti.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o právnej forme vašej budúcej spoločnosti. Najbežnejšou možnosťou je LLC. Pamätajte, že LLC v Bielorusku môže na rozdiel od Ruska vytvoriť iba dve alebo viac osôb. Ak sú dvaja alebo traja zakladatelia, musia sa zísť a zaregistrovať spoločnosť, ak viac, majú právo jedného z nich vyslať.

2

Správe mestskej časti, v ktorej chcete založiť spoločnosť, sa predkladá balík dokumentov na registráciu spoločnosti LLC. Registrátor musí prijať vaše dokumenty a overiť ich. V budúcnosti urobí zápis o registrácii LLC v Jednotnom štátnom registri právnických a fyzických osôb a vykoná registráciu spoločnosti na daňovom úrade, štatistickej agentúre, fonde sociálneho zabezpečenia a registrácii v Belgosstrachu.

3

Po piatich pracovných dňoch musí byť registrácia dokončená. Po dokončení dostanete doklady o registrácii LLC (osvedčenie o štátnej registrácii, oznámenia o pridelení registračného čísla daňovníka, registrácia s finančnými prostriedkami).

4

Ďalej by ste sa mali obrátiť na spoločnosť pre výrobu pečatí s kópiou registrovanej charty. Ak máte takúto kópiu, urobíte pečať spoločnosti. Na otvorenie bankového účtu budete potrebovať rovnakú kópiu charty, ako aj pasy zakladateľov a originály registračných dokumentov. Posledným krokom bude predloženie údajov fondu o sociálnom zabezpečení o účtovníkovi a riaditeľovi LLC, kópia osvedčenia o štátnej registrácii a kópia charty. Informácie o účtovníkovi a riaditeľovi sa musia zasielať aj na adresu Belgosstrakh.

Odporúčaná