obchodné

Ako otvoriť spoločnosť v Nemecku

Ako otvoriť spoločnosť v Nemecku

Video: Balíme batohy | Testování výrobků, batohy Kroonwear | Máma v Německu 2024, Júl

Video: Balíme batohy | Testování výrobků, batohy Kroonwear | Máma v Německu 2024, Júl
Anonim

Nemecko priťahuje podnikateľov ako krajinu, ktorá dokáže udržať relatívnu hospodársku stabilitu aj v najťažších podmienkach. Ak sa vám zdá, že je čas vstúpiť na svetový trh, najlepšou možnosťou je otvorenie spoločnosti v Nemecku.

Image

Návod na použitie

1

Preskúmajte situáciu na európskom a svetovom trhu v segmente, v ktorom bude vaša spoločnosť pôsobiť. Premýšľajte nad konceptom svojho podnikania. Ak ste doteraz v Európe nemali skúsenosti, poraďte sa s odborníkmi.

2

Vytvorte názov svojej spoločnosti. Nezabudnite však, že by to nemalo porušiť existujúce autorské práva a ochranné známky. Ak chcete zaregistrovať meno, kontaktujte Nemecký federálny patentový úrad, ktorého pracovníci vás čo najskôr informujú o tom, či takéto meno existuje v ich databáze alebo nie.

3

Za účelom získania čo najväčšieho množstva výhod pre rozvoj vášho podnikania v Európe a pre jeho kontrolu je vhodné otvoriť spoločnosť s ručením obmedzeným (GmbH). Môžete však otvoriť spoločnosti s inými formami vlastníctva (GmbH & Co. KG, AG alebo UG).

4

Definujte druhy činnosti spoločnosti a kontaktujte notára z Nemecka, aby ste požiadali o štandardný balík zakladajúcich listín a stanov. Usporiadať stretnutie zakladateľov, na ktorom prijať chartu budúcej spoločnosti a schváliť úradníkov. Manažérom spoločnosti (nie nevyhnutne súčasťou zakladateľov) musí byť osoba s trvalým pobytom v Nemecku. Nájdite vhodného manažéra, uzavrite s ním pracovnú dohodu a dajte mu vedieť v súlade s podmienkami zmluvy.

5

Opäť kontaktujte notára s cieľom certifikácie všetkých základných dokumentov spoločnosti. Certifikované dokumenty by sa mali zaslať do banky na otvorenie firemného účtu a na prevod autorizovaného kapitálu (najmenej 12 500 EUR). Pošlite bankový výpis notárovi alebo požiadajte zamestnancov banky, aby ho faxovali. Je to potrebné, aby notár mohol preniesť celý balík listín do obchodného registra (Handelsregister).

6

Od notára získať výpis z obchodného registra, získať daňové číslo a zaregistrovať sa v obci.

Odporúčaná