obchodné

Ako otvoriť individuálny podnik

Ako otvoriť individuálny podnik

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí sa rozhoduje začať podnikať, ale musia sa vyrovnať s otázkou, ktorú právnu formu zvoliť. Samozrejme, veľa z nich prebýva z mnohých dôvodov. Po prvé, dane pre jednotlivého podnikateľa sú výrazne nižšie, po druhé, účtovníctvo je jednoduchšie a po tretie, postup registrácie je jednoduchý. Môžete sa zaregistrovať bez pomoci akýchkoľvek kampaní, získate však neoceniteľné skúsenosti s daňovými úradmi. Aký je postup pre tento postup?

Image

Návod na použitie

1

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je zhromaždiť dokumenty. Bez pasu sa samozrejme nemôžete obísť, vytvárať si kópie všetkých svojich hárkov vrátane prázdnych. Potom ich dajte do poriadku, prišite číslo, nalepte kus papiera s nápisom „Šitý a očíslovaný (uveďte počet listov)“ a potom položte maľbu, ale tak, aby bola na kus papiera a na list. Musíte tiež poskytnúť osvedčenie o registrácii (DIČ).

2

Potom musíte vybrať kód ekonomickej aktivity v adresári OKVED. Nezabudnite rozhodnúť o daňovom systéme, môže to byť všeobecný systém, zjednodušený daňový systém vo forme jednej dane z pripísaného príjmu.

3

Ďalej musíte vyplniť žiadosť o štátnu registráciu fyzickej osoby ako podnikateľa (formulár č. Р21001). Pamätajte, že nemusíte podpisovať vyhlásenie, pretože sa to musí robiť za prítomnosti notára.

4

Po dokončení všetkého musíte kontaktovať pobočku Sberbank a zaplatiť štátny poplatok, ale predtým zistite podrobnosti o daňovej kontrole, za ktorú by sa mala platba uskutočniť.

5

Po zhromaždení všetkých vyššie uvedených dokumentov kontaktujte daňový úrad. Nezabudnite požiadať o potvrdenie o prijatí všetkých dokumentov. Potom musíte byť do 5 dní zaregistrovaný ako samostatný podnikateľ a prideliť vám hlavné štátne registračné číslo štátneho registračného záznamu.

6

Ak nemáte príležitosť osobne poskytnúť dokumenty, môžete pre inú osobu ustanoviť všeobecnú plnú moc. Po takomto doklade môže osoba predložiť iba všetky doklady a potvrdenie vám bude zaslané na adresu uvedenú v žiadosti.

Celo ruský klasifikátor ekonomických činností

Odporúčaná