Druhy činností

Ako otvoriť internetovú lekáreň

Ako otvoriť internetovú lekáreň

Video: Vtip z lekárne (SEDEM) 2024, Júl

Video: Vtip z lekárne (SEDEM) 2024, Júl
Anonim

Farmaceutický trh sa dnes vyvíja dynamicky a aktívne a zároveň nie je ani zďaleka príliš presýtený. Otvorenie lekárne online vyžaduje značné investície a vážne administratívne prekážky. Takýto podnik sa však rýchlo vypláca a prináša stabilný príjem.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - licencia;

  • - priestory;

  • - certifikovaný personál;

  • - tvorba webových stránok.

Návod na použitie

1

Ak už máte maloobchodnú lekáreň, postup pri otváraní podobného online obchodu je značne zjednodušený. Ale ak ste v tomto odbore noví, musíte sa najprv zapojiť do získavania povolení. Ak chcete otvoriť lekáreň, musíte získať licenciu na maloobchodný predaj zdravotníckych a farmaceutických výrobkov. Lekáreň môže riadiť iba certifikovaný lekárnik s celkovou pracovnou praxou najmenej tri roky.

2

Nájdite izbu s rozlohou najmenej 60 m²: toto je oficiálne minimum na otvorenie lekárne dnes. V prípade podnikania online ušetríte na maloobchodných plochách, ale skladovacie zariadenia musia byť vybavené v súlade so všetkými normami ministerstva zdravotníctva. Starostlivo si prečítajte a dodržiavajte všetky potrebné požiadavky: od materiálov na dekoráciu stien po zariadenia na kontrolu vzduchu.

3

Zaregistrujte svoju doménu výberom jednoduchého a chytľavého názvu. Potom si zakúpte hostingovú službu na umiestnenie súborov na vybraný server. Zároveň musíte začať priamo rozvíjať skript svojej lekárne online. Túto úlohu, ako aj následnú technickú podporu stránok, najlepšie zveria odborníci. Spoločnosť, ktorá vytvorila vaše stránky, môže tiež pomôcť pri propagácii v sieti.

4

Zabezpečte pohodlnú navigáciu na webe. Jedálny lístok by mal byť pre všetkých návštevníkov jasný. Každý nadpis by mal byť uvedený na samostatnej karte a informácie o lieku by mali byť čo najúplnejšie. Je lepšie umiestniť oficiálnu anotáciu a zaviesť funkciu spätnej väzby pre tento liek.

5

Poskytnite efektívny systém spätnej väzby. Prenájom farmaceuta, ktorý bude odpovedať na žiadosti používateľov. Je lepšie, aby bol takýto špecialista stále v kontakte: pomocou ICQ, horúcej linky alebo online komunikácie na svojich stránkach. Kompetentná práca konzultanta môže zvýšiť zisky o 30%, pretože práve tento zamestnanec môže viesť kupujúceho v oblasti drog, vydávať odporúčania a vyberať náhradu za chýbajúce lieky.

Venujte pozornosť

Sledujte cenovú hladinu základných liekov. Uistite sa, že cena nie je príliš nízka, v opačnom prípade môže medzi kupujúcimi spôsobiť podozrenie.

Užitočné rady

Keďže lieky sa môžu vyžadovať veľmi naliehavo, zabezpečte nepretržitú dodávku. Určte minimálnu sumu šeku, pri ktorej bude zákazníkovi dodávka bezplatná.

Ako otvoriť lekáreň v Moskve

Odporúčaná