Druhy činností

Ako vybudovať maloobchodnú sieť

Ako vybudovať maloobchodnú sieť

Video: Základné tipy ako vybudovať Instagram | Sociálne siete 2024, Júl

Video: Základné tipy ako vybudovať Instagram | Sociálne siete 2024, Júl
Anonim

Bez online obchodovania už nie je možné si predstaviť maloobchodný predaj v krajine a vo svete. A to nie je prekvapujúce, pretože podnikateľ môže vďaka rozvoju obchodnej siete dosiahnuť lepšie výsledky ako investovať všetku svoju energiu a peniaze do samostatného obchodu.

Image

Návod na použitie

1

Určite, ktorú sieť plánujete vybudovať - ​​regionálnu, národnú alebo medzinárodnú. V každom prípade sa okamžite postarajte o vytvorenie spoľahlivého informačného systému pre centralizovanú správu siete.

2

Formulovať úlohy, ktoré budete musieť v budúcnosti vyriešiť, usporiadaním maloobchodnej siete. Môže existovať niekoľko úloh: - zabezpečenie možnosti centralizovanej politiky;

- zníženie počtu riadiacich pracovníkov a poskytovanie mobilného riešenia riadiacich úloh s minimálnym počtom riadiacich pracovníkov;

- zvýšenie obchodu (ktoré vo veľkej miere závisí od zavedenej logistickej štruktúry);

- optimálne umiestnenie manažérov v maloobchodných prevádzkach;

- zvýšiť účinnosť politiky sortimentu;

- Automatizácia technologických procesov poskytujúcich jednotný informačný priestor V konečnom dôsledku riešenie týchto problémov povedie ku konkurencieschopnosti vašej siete obchodných spoločností a k uznávaniu značky.

3

Zistite, či bude vaša sieť jednoformátová alebo viacformátová (z bežného obchodu do hypermarketu). Upozorňujeme, že rôzne typy obchodov sa vyznačujú odlišnou nomenklatúrou, ktorá na jednej strane komplikuje správu, ale na druhej strane priťahuje oveľa väčší počet zákazníkov zo všetkých sociálnych vrstiev.

4

Vyberte si model riadenia siete, ktorý vyhodnotí všetky „klady a zápory“ každého z existujúcich modelov: - investície;

- hospodárstvo;

- centralizované;

- podnos;

- hybrid: Poznamenajte si, že všetky výhody sieťovej štruktúry sa plne realizujú iba prostredníctvom centralizovaného riadenia. Preto rozdeľujte funkcie medzi materskú obchodnú spoločnosť a pobočky, aby bolo možné rozvíjať iniciatívu „zdola“ s absolútnou kontrolou „zhora“.

Odporúčaná