Druhy činností

Ako otvoriť hypermarket v roku 2017

Ako otvoriť hypermarket v roku 2017

Video: Billie Eilish: Same Interview, The Fourth Year | Vanity Fair 2024, Júl

Video: Billie Eilish: Same Interview, The Fourth Year | Vanity Fair 2024, Júl
Anonim

Z definície vyplýva, že hypermarket je voľba obchodu, ktorá kombinuje zásady samoobsluhy a rozdelenia obchodu do obchodných oddelení. Usporiadanie a údržba takého obchodu je náročná úloha. Je to však tiež celkom ziskové. Preto nové obchody vrátane a hypermarkety sa objavujú každý deň.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, zaregistrujte sa ako podnikateľ. Môžete otvoriť IP aj Open Company, Open Society a ďalšie formy riadenia podniku.

2

Ak chcete otvoriť svoj vlastný hypermarket, musíte zvážiť veľa rôznych faktorov. Najprv sa rozhodnite, čo chcete predať. Koniec koncov, také obchody nie sú len potravinami. K dispozícii je hypermarket na výlety a nehnuteľnosti atď. Prieskumy vám v tejto záležitosti spravidla pomôžu. Pozorne si preštudujte trh. Nie je to také ťažké - robiť noviny, časopisy, špecializované časopisy a analyzovať, v ktorých obchodoch je už na trhu dosť veľké množstvo obchodov a ktoré nie sú dostatočné. Pomáha tiež osobné pozorovanie. Vydajte sa na prehliadku mesta a starostlivo označte všetky obchody, s ktorými sa na ceste stretnete.

3

Nemenej dôležité je mesto, v ktorom chcete otvoriť svoj obchod. Ak je mesto malé a všetky predajne sú veľmi malé (obchodné pavilóny, stany atď.), Bude váš hypermarket veľmi úspešný.

4

To, čo presne budete potrebovať, závisí od toho, čo presne budete robiť. Napríklad pri predaji poukážok a nehnuteľností nepotrebujete veľkú budovu, do ktorej musíte umiestniť nákupné haly, vybavenie a policové regály. V tomto prípade stačí zvoliť dobrú, priestrannú kanceláriu, v ktorej budú ubytovaní všetci zamestnanci vašej spoločnosti.

5

Ak sa však vaša voľba napriek tomu dostane na obchod s potravinami, bude to viac starostí. Venujte pozornosť výberu priestorov. Mala by to byť pomerne priestranná budova, dobre osvetlená a vetraná. Rozloha takýchto priestorov je zvyčajne od 4 000 do 10 000 metrov štvorcových. Mal by poskytovať také technické priestory, ktoré budú slúžiť ako sklady a príjazdové cesty na vykladanie automobilov nákladom.

6

Ďalším krokom je nákup vybavenia. Mali by to byť regály a špeciálne chladiace jednotky pre rôzne typy výrobkov. Nezabudnite premýšľať o tom, ako môžete rozdeliť svoju izbu na zóny, aby ste mohli oddeliť rôzne skupiny tovaru rôznymi smermi. Koniec koncov, v žiadnom prípade by ste nemali dávať do blízkosti chemikálie a potraviny pre domácnosť.

7

Registračné pokladnice, stroje na balenie filmov, tlačiareň štítkov a príslušenstvo k nej sú len malou časťou toho, čo by malo byť vo vašom hypermarkete.

8

Je potrebné starať sa o zamestnancov. Na prácu v hypermarkete nepotrebujete jedného alebo dvoch zamestnancov, ale celého personálu. Všetci by mali mať zdravotnícke knihy, byť zdraví a priateľskí. Nezabudnite na kvalifikovaného administratívneho personálu. Je žiaduce, aby vyšší administrátor bol dobrým obchodným manažérom - to je jediný spôsob, ako uspieť.

9

Nezabudnite vyriešiť problém s parkovaním. Nakoniec, ak je pre zákazníkov nepríjemné ísť do hypermarketu, jednoducho to neurobia.

10

Zostáva iba vyzdvihnúť dôveryhodných a spoľahlivých dodávateľov tovaru a váš obchod bude pripravený na otvorenie.

Užitočné rady

Ideálny vzorec pre pomer výrobkov a iného tovaru v obchode s potravinami a hypermarkete by mal byť 7 až 3. To znamená, že 7 častí výrobkov predstavuje 3 časti tovaru pre domácnosť.

Ako otvoriť hypermarket

Odporúčaná