Druhy činností

Ako otvoriť agentúru pre pestúnky

Ako otvoriť agentúru pre pestúnky

Video: Financie - Ako si vytvoriť dôchodok podľa vašich predstáv? 2024, Jún

Video: Financie - Ako si vytvoriť dôchodok podľa vašich predstáv? 2024, Jún
Anonim

Sektor služieb okamžite zareagoval na „baby boom“ posledných rokov. Napriek tomu zatiaľ nie sú služby pre pestúnky a vychovávateľky príliš presýtené a úspešný obchodný projekt môže byť úspešne realizovaný v oblasti služieb pre pracujúce matky. Ziskovosť projektu však nebude závisieť len od efektívnosti. Než začnete písať podnikateľský plán, musíte urobiť nejaké dobré prípravné práce.

Image

Budete potrebovať

  • - analýza spotrebiteľského dopytu;

  • - analýza trhu (počet konkurenčných organizácií a približný obrat);

  • - podnikateľský plán;

  • - počiatočný kapitál;

  • - balík dokumentov na registráciu spoločností IE, LLC atď. (žiadosť v schválenej forme, originál a kópia zmluvy, zápisnica zo zakladajúcej schôdze, dokumenty o otvorení bežného účtu, prijatie platby štátnej dane).

Návod na použitie

1

Analyzujte dopyt spotrebiteľov po službách starostlivosti o deti vo vašej lokalite. Na získanie presných údajov budete tiež potrebovať štatistiku narodenia za posledných 5-7 rokov. Pamätajte, že nedostatočný počet materských škôl v regióne je pozitívnym faktorom, ktorý sľubuje ziskovosť projektu. Po ruke bude aj neprítomnosť alebo nedostatočný počet konkurentov. Analýza účastníkov trhu by sa mala vykonať podrobne: odhadovaný obrat podniku, počet objednávok za mesiac, počet zamestnancov, regionálna sláva atď.

2

Začnite pripravovať podnikateľský plán. Podľa účastníkov trhu agentúra pre výber chůvy nevyžaduje veľké počiatočné investície. V závislosti od regiónu sa môžu pohybovať od 250 do 500 tisíc rubľov. Táto suma zahŕňa: prenájom priestorov na 3 mesiace, mzdové náklady pre zamestnancov na plný úväzok (riaditeľ, koordinátor, sekretár), náklady na reklamu a ďalšie výdavky. Doba návratnosti agentúry je spravidla najviac 2 roky.

3

Vypracovať zmluvnú politiku pre budúci podnik. Skúsenosti účastníkov trhu ukazujú, že najlepšou možnosťou je podpísať zmluvu o poskytovaní služieb. Niektoré pestúnky registrujú IP, ale táto prax je typická pre veľké mestá. Pracovné vzťahy medzi týmito dvoma podnikmi sú uprednostňované v prípadoch, keď medzi agentúrou a zamestnancami vzniknú dôverné vzťahy.

4

Pripravte si balík registračných dokumentov na predloženie daňovej správe a predložte ich oddeleniu ministerstva v mieste bydliska. Agentúra, ktorá poskytuje služby stráženia detí, nevyžaduje licenciu, ale skúsenosti účastníkov trhu ukazujú, že nie všetky podniky dokážu udržať ziskovosť projektu iba pri týchto službách. Vopred pridajte do zoznamu aktivít zameraných na poskytovanie tútorov, opatrovateľov atď. Po získaní certifikátu si môžete prenajať kanceláriu, najať zamestnancov, začať reklamnú kampaň a začať.

podnikateľský plán pestúnky

Odporúčaná