Obchodné riadenie

Ako otvoriť internetový obchod od nuly

Obsah:

Ako otvoriť internetový obchod od nuly

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Nakupovanie online v zahraničí je už dlho bežné. Pokiaľ ide o Rusko, ich popularita rastie a rastie každý rok. Všetko, čo si môžete kúpiť na internete: od oblečenia po obuv, od liekov po knihy, počítače a telefóny, od jedla až po zvieratá, ako aj lístky, lístky. Takýto podnik prináša svojmu majiteľovi dobrý zisk. Vzniká však logická otázka: ako to správne zorganizovať, ako otvoriť internetový obchod od začiatku?

Image

Výhody internetového obchodu

Obchodovanie na internete má mnoho výhod. Tu môžete ušetriť na prenájom priestorov pre skutočné obchody, nie je potrebné najímať veľký počet zamestnancov, môžete rýchlo reagovať na požiadavky zákazníkov alebo rýchlo meniť rozsah.

Internetový obchod sa navyše môže nachádzať kdekoľvek: v Moskve, Petrohrade alebo v akomkoľvek inom meste. Internetové obchody nie sú geograficky odkazované. Výhodou je, že na otvorenie internetového obchodu stačí malé množstvo peňazí. Presne menej ako otvorenie skutočného obchodu. Z právneho hľadiska sú také druhy podnikania pred zákonom rovnaké. Áno, a finančné výkazy, účtovné doklady sa nelíšia. Nezáleží ani na daňových úradoch, či sa obchod nachádza na internete alebo vo vnútri: dane sú rovnaké a daňové systémy sú rovnaké.

Čo predávať v internetovom obchode

Aby ste mohli začať tento druh podnikania, skôr ako otvoríte internetový obchod, musíte sa rozhodnúť, čo predať. Existuje niekoľko možností:

Prvou možnosťou je predaj štandardných produktov: kníh, CD, mobilných telefónov, darčekov atď.

Ďalšou možnosťou je obchodovať s výrobkami, v ktorých ste dobrí. Napríklad, ak ste dobre oboznámení s farmaceutickými výrobkami, môžete ľahko udržiavať lekáreň online: predávať lieky, lekárske vybavenie.

A poslednou možnosťou je predaj nových a rizikových druhov výrobkov. Takéto výrobky si môžete vybrať na základe rôznych štúdií na rôznych trhoch a podľa vlastného vkusu. Mnoho podnikateľov v Rusku a ďalších krajinách dokázalo realizovať svoje plány a založilo podnik, ktorý prináša dobrý príjem. Každý deň však objem nevyvinutého podnikania klesá.

Typy obchodov online

Rovnako ako skutočné obchody, aj online obchody prichádzajú do mnohých typov. Výber vhodného typu bude ďalším krokom, ak sa rozhodnete otvoriť internetový obchod.

Prvým typom je plnohodnotný internetový obchod. Tieto obchody majú fyzickú kanceláriu, skladovacie priestory, doručovaciu službu, personál, webovú stránku a podobne.

Existuje aj druh ľahkého internetového obchodu. Takéto obchody zvyčajne nemajú fyzickú adresu, fungujú prostredníctvom svojich webových stránok a operátorov, ktorí prijímajú a zadávajú objednávky. Mimochodom, nemusia existovať žiadni operátori, v tomto prípade sa žiadosti o nákup spracúvajú prostredníctvom elektronickej aplikácie. Manažér po jeho prevzatí kúpi určený produkt od iných predajcov a poskytne ho svojmu kupujúcemu. Tento typ obchodu neznamená rýchly rozvoj, je spravidla statický a stabilný, nevyžaduje osobitný zákaznícky servis.

A nakoniec môžete otvoriť internetový obchod ako doplnok k skutočným. V zásade sa predaj uskutočňuje prostredníctvom oficiálnych webových stránok skutočného obchodu, hoci jeden predajca má často niekoľko oficiálnych stránok.

Ako vytvoriť webovú stránku pre internetový obchod

Takže ste sa už pevne rozhodli otvoriť internetový obchod, ďalším krokom bude vytvorenie webovej stránky pre tento web. Existuje tiež niekoľko možností. Prvým je vytvorenie stránky samostatne: stránka je vytvorená buď vlastníkom internetového obchodu, alebo jeho priateľmi a známymi. Ak tieto osoby nie sú odborníkmi pri vytváraní lokalít, stojí za to sprísniť sledovanie načasovania vytvorenia lokality a jej kvality.

Ak sa táto možnosť nehodí, môžete sa obrátiť na odborníkov a kúpiť si web. Dnes vďaka rovnakému internetu nájdete vhodného interpreta a objednáte ho, aby vytvoril web, poskytujúci všetky potrebné údaje a požiadavky na dizajn. Druhá možnosť je drahšia, ale vlastník ju nemusí ľutovať.

Okrem nákladov na vytvorenie webovej stránky pre internetový obchod musíte minúť aj malé prostriedky na doménové meno a hosting, čo je spolu asi 400 - 600 rubľov mesačne. Je to lacné, preto tieto náklady budú kryté príjmami, ale stránka bude vždy k dispozícii potenciálnym kupujúcim.

Zamestnanci online obchodu

Na otvorenie ľahkého internetového obchodu bude k dispozícii dostatok zamestnancov s 25 až 30 ľuďmi, od nich sa nebude vyžadovať veľa skúseností. Zamestnanci môžu byť operátori call centier, produktoví manažéri, kuriéri, webová podpora IT. V počiatočných fázach sú naliehavo potrebné iba subjekty a manažéri. Kuriérske doručenie môže byť zverené špeciálnym spoločnostiam zapojeným do doručovania a prepravy, alebo môžete využiť poštové služby. Druhá možnosť je prijateľná, najmä pri dodávke tovaru do rôznych častí krajiny, ale ak sa dodávka uskutočňuje v jednom alebo viacerých mestách, bude rýchlejšie a pohodlnejšie použiť prvú možnosť. V prípade prechodu z internetového obchodu na plné služby sa celkový počet zamestnancov zvýši z 30 na 80 - 100 ľudí.

Odporúčaná