Druhy činností

Ako otvoriť kaviareň

Ako otvoriť kaviareň

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Otvorenie vlastného podniku je pracný a pomerne dlhý proces. Ale ak už dlho snívate o svojej malej jedálni, kam môže prísť skupina priateľov a mať dobrý čas. Máte dostatok kapitálových zdrojov a času. Potom sa zásobte trpezlivosťou, energiou, optimizmom a konajte.

Image

Návod na použitie

1

Zhromaždite všetky dokumenty potrebné na otvorenie kaviarne. Ak chcete urobiť všetko správne, najprv si prečítajte ich zoznam so zamestnancami Rospotrebnadzor. Dohodnite sa na sortimente a získajte povolenie na obchodovanie.

2

Vyberte si miesto pre budúcu kaviareň. Hlavnými kritériami výberu sú: výhodná poloha, dobrá premávka, blízkosť hlavných nákupných centier alebo vlakových staníc. Ak si neplánujete prenajať izbu, ale chcete otvoriť letnú kaviareň alebo postaviť samostatnú budovu, musíte vypracovať projekt kaviarne a koordinovať ho s hlavným architektom a mestskou správou, ako aj zložiť kontrolu dodržiavania hygienických a hygienických a protipožiarnych noriem.

3

Premýšľajte nad konceptom vašej jedálne. V tejto fáze musíte určiť názov kaviarne, jej vonkajší a vnútorný vzhľad, formu čašníkov, dizajn menu a ďalšie podrobnosti. Pri vývoji koncepcie interiéru a kaviarne sa zamerajte na kuchyňu, ktorú ponúkate svojim zákazníkom: národné, európske, rýchle občerstvenie a ďalšie. Vaša jedáleň by mala byť svetlá, jedinečná a nezabudnuteľná, inak sa stratí v šedej hmote iných inštitúcií. Vyberte si dizajn kaviarne, ktorý poskytuje dobrú farebnú schému, krásny nábytok a veľkú kuchyňu. Správne zvolené osvetlenie môže vylepšiť interiér. Dizajn kaviarne by mal určovať nielen interiér, ale aj vzhľad inštitúcie. Pri vývoji projektu dizajnu kaviarne zvážte záujmy svojej cieľovej skupiny. Okrem toho venujte pozornosť umiestneniu: dizajn kaviarne, ktorá sa nachádza v centrálnej časti, a dizajn kaviarne, ktorá sa nachádza mimo mesta, majú určité rozdiely. Krásny interiér nemusí vyzerať draho a elegantne. Môžete použiť minimalistický štýl, ktorého obraz dokončí niekoľko, ale dôležitý na dekoráciu predmetov.

4

Vypracovať podnikateľský plán. Podnikateľský plán musí úplne zodpovedať koncepcii budúcej kaviarne. V tejto fáze je lepšie kontaktovať špecialistov. To vám ušetrí veľa času a úsilia.

5

Nakúpte potrebné potravinové vybavenie, nábytok a riad. Ak ste nikdy nepracovali v oblasti stravovania, musíte nájsť niekoho, kto tomu rozumie a pomôže vám správne sa rozhodnúť. Výber potravinového vybavenia je veľmi zodpovednou fázou, pretože od neho závisí budúca práca vašej jedálne. Mali by ste byť tiež veľmi opatrní pri výbere budúceho dizajnu nábytku a riadu, v ktorom budete slúžiť svojim zákazníkom. Musia úplne zodpovedať dizajnu kaviarne.

6

Nájom zamestnancov. Aby ste sa vyhli chybám pri uchádzaní sa o prácu, poverte personálnu agentúru hľadaním práce. Personálna agentúra organizuje pohovor a organizuje súťaž medzi kandidátmi. Musíte ich len oboznámiť s budúcou prácou a podpísať pracovnú zmluvu. Ak sa aj naďalej rozhodujete sami vyberať zamestnancov, v prvom rade venujte pozornosť osobným a profesionálnym údajom, ako aj dostupnosti lekárskej knihy. Pamätajte, že obraz kaviarne a jej reputácia závisia od práce zamestnancov.

7

Kúpte si špeciálne terminály na automatizáciu práce zamestnancov. Pomôže vám to výrazne skrátiť dobu, počas ktorej slúžite hosťom, zvýšiť produktivitu a uľahčiť prácu čašníkov. Pri výbere dodávateľa zariadenia venujte pozornosť jeho popularite medzi svojimi konkurentmi, ako aj zoznamu operácií, ktoré terminál dokáže vykonávať.

Odporúčaná