obchodné

Ako otvoriť spoločnosť v USA na príklade LLC

Ako otvoriť spoločnosť v USA na príklade LLC

Video: Vyšetrovania, nástroje a techniky v oblasti počítačovej forenznej analýzy 2024, Júl

Video: Vyšetrovania, nástroje a techniky v oblasti počítačovej forenznej analýzy 2024, Júl
Anonim

Ako vyzerá LLC vo vnútri, aké dokumenty a podmienky sú pre jej činnosť záväzné.

Image

LLC alebo spoločnosť s ručením obmedzeným je americký analóg spoločnosti s ručením obmedzeným známy v krajinách SNŠ, kde je majetok účastníkov chránený pred pohľadávkami veriteľov tzv. Firemného závoje (corporate závoj), povinnosti spoločnosti nie sú záväzkami jej účastníkov.

Ako vytvoriť LLC

Spoločnosť s ručením obmedzeným alebo LLC je relatívne nová obchodná štruktúra, ktorá sa prvýkrát objavila vo Wyomingu v roku 1977 a teraz je uznaná štatútom každého štátu a IRS.

LLC nie je ani partnerstvom, ani korporáciou, ale predstavuje osobitný typ obchodnej štruktúry, ktorá ponúka alternatívu k týmto dvom tradičným organizáciám a kombinuje výhody spoločnosti s ručením obmedzeným s výhodami daňového systému end-to-end, ktoré sú zvyčajne spojené s partnerstvami.

Spoločnosti s ručením obmedzeným sa stávajú čoraz obľúbenejšími a je ľahké pochopiť prečo. Okrem kombinovania najlepších schopností partnerstiev a spoločností sa LLC vyhýbajú hlavným nedostatkom oboch týchto obchodných štruktúr. Spoločnosti s ručením obmedzeným sú oveľa flexibilnejšie a vyžadujú ich menej aktuálnych dokumentov ako spoločnosti, pričom sa vyhýbajú rizikám osobnej zodpovednosti, ktoré s partnerstvom súvisia. Niektoré príklady známych LLC vás môžu prekvapiť - Amazon aj Chrysler sú organizované ako spoločnosti s ručením obmedzeným.

Vlastníctvo LLC

Majitelia LLC sa nazývajú „členovia“. Keďže väčšina štátov neobmedzuje vlastníctvo, účastníkmi môžu byť jednotlivci, spoločnosti a iné LLC - domáce alebo zahraničné. LLC môže mať spravidla neobmedzený počet členov. Väčšina štátov tiež povoľuje takzvané LLC pre jedného používateľa s jediným majiteľom.

Členovia LLC sú podobní partnerom v partnerstve alebo akcionárom spoločnosti v závislosti od spôsobu riadenia LLC. Účastník bude skôr akcionárom, ak sa LLC rozhodne riadiť manažéra alebo viacerých manažérov, pretože títo účastníci, ktorí nie sú manažérmi, sa nebudú podieľať na každodennom riadení spoločnosti. Ak LLC nechce využívať manažérov, účastníci sa budú veľmi podobať partnerom, pretože budú mať priamy názor na rozhodovací proces spoločnosti.

Single-vs. Viacčlenná LLC

LLC s viac ako jednou fyzickou alebo právnickou osobou sa nazýva LLC s niekoľkými členmi. Všetky štáty tiež umožňujú jednostranné LLC - tie, ktoré majú iba jedného vlastníka (člena). V predvolenom nastavení je Single - člen LLC zdanený ako individuálny podnik (inými slovami, IRS sa považuje za zanedbanú osobu) a viacčlenná LLC je zdanená ako partnerstvo v predvolenom nastavení.

Výhody otvorenia LLC

LLC je relatívne nový typ obchodnej štruktúry, ktorá kombinuje najlepšie vlastnosti spoločnosti s tými, ktoré patria výlučne vlastníkom alebo partnerstvám. LLC má veľa výhod, ktoré nemôžu byť použité spolu v inom podnikaní.

Ochrana osobnej zodpovednosti:

LLC je divízia oddelená od svojich vlastníkov. Keďže sú to právoplatne vynikajúce organizácie, osobné aktíva každého majiteľa (ako napríklad domov, auto alebo osobný bankový účet) nie sú obchodným veriteľom k dispozícii. Zodpovednosť účastníka LLC je zvyčajne obmedzená na sumu peňazí, ktorú osoba investovala do LLC. Členom LLC sa preto poskytuje rovnaká ochrana s obmedzeným ručením ako akcionárom spoločností.

Daňová výhoda:

LLC umožňujú krížové zdanenie a táto výhoda je jedným z hlavných dôvodov popularity LLC. Úplné zdaňovanie znamená, že príjmy LLC sa zdaňujú iba raz, hlavne sa považujú za príjmy z partnerstva, individuálneho podnikateľa alebo spoločnosti S-Corporation. Hoci ani partnerstvá, ani živnostníci neposkytujú ochranu s ručením obmedzeným, S-Corporation je najbližšie k LLC. S-Corporation je však oveľa reštriktívnejšia obchodná štruktúra, ktorú je ťažké udržiavať.

Ľahký preklad:

LLC ľahko predávajú vlastnícke práva tretím stranám bez narušenia podnikania. Pre porovnanie, záujmy predaja v jednotlivom obchodnom alebo všeobecnom partnerstve vyžadujú oveľa viac času a úsilia. Majiteľ musí jednotlivo prevádzať aktíva, obchodné licencie, bankové účty, povolenia a ďalšie právne dokumenty. Prevod vlastníctva na korporácie S je tiež zaťažený mnohými obmedzeniami.

Žiadne obmedzenia vlastníctva:

LLC nemajú obmedzenia týkajúce sa počtu alebo typu vlastníkov. Na porovnanie, spoločnosti S-Corporations nemôžu mať viac ako 100 akcionárov a každý z nich musí byť rezidentom alebo občanom Spojených štátov. Žiadne z týchto obmedzení sa nevzťahuje na LLC.

Ľahšie zvýšiť kapitál:

LLCs poskytujú mnoho spôsobov, ako získať kapitál. LLC môže prijať nových členov predajom členských práv alebo dokonca vytvoriť novú skupinu členov s rôznymi charakteristikami rozdelenia hlasov alebo rozdelenia zisku.

Väčšia dôvera:

Ako registrovaná spoločnosť LLC bude mať podnik legitímnosť a väčšiu dôveru v spoluprácu s inými spoločnosťami, bankami a potenciálnymi partnermi alebo investormi, napríklad s individuálnym podnikateľom. LLC je uznávaná ako legitímna spoločnosť, a nie ako podnikateľ.

Flexibilná štruktúra riadenia a vlastníctva:

LLC môžu rovnako ako všeobecné partnerstvá vytvoriť akúkoľvek organizačnú štruktúru dohodnutú účastníkmi. Týmto spôsobom je možné výnosy z úrokov oddeliť od akcií s hlasovacím právom. Majiteľom to poskytuje maximálnu flexibilitu na zdieľanie alebo kombinovanie záujmov investorov v spoločnosti a ľudí, ktorí skutočne pracujú každý deň.

Ako vytvoriť LLC ?

Vytvorenie LLC, ako aj jej podpora, je pomerne jednoduché. Keď sa rozhodnete založiť LLC, články organizácie sa musia predložiť v stave, ktorý ste si vybrali, a musia sa zaplatiť počiatočné poplatky. Po predložení stanov organizácie musia mať vlastníci LLC organizačnú schôdzu, na ktorej sa prijíma operačná dohoda, distribuujú sa úrokové certifikáty, ak existujú, a prerokúvajú sa ďalšie predbežné otázky. Sada LLC obsahuje všetky informácie a dokumenty na uľahčenie tohto procesu.

Publikácia v novinách: Okrem uvedených jednoduchých postupov si tieto tri štáty vyžadujú oznámenie, že LLC bola založená uverejnením v novinách alebo v niekoľkých novinách. Štáty, ktoré vyžadujú zverejnenie pre LLC, sú New York, Arizona a Nebraska.

Federálne daňové identifikačné číslo (FEIN): Na získanie účtu LLC a zaplatenie federálnych daní potrebujete federálne daňové identifikačné číslo, známe tiež ako identifikačné číslo zamestnávateľa alebo EIN. EIN pre LLC je ako číslo sociálneho zabezpečenia pre osobu. Toto je číslo, ktoré IRS používa na identifikáciu firmy, a malo by byť súčasťou všetkých daňových dokladov, ktoré spoločnosť urobí pri svojich činnostiach.

Ak teraz spravujete svoje podnikanie ako samostatný podnik alebo partnerstvo a teraz chcete vytvoriť spoločnosť LLC, musíte pre nové zariadenie dostať nové číslo EIN. Single Member LLC: IRS umožňuje jednosmernej LLC získať nárok na daňové zaobchádzanie. Zdaňovanie jednej osoby LLC na úrovni štátu sa však môže líšiť.

MyUSACorporation.ru: Ako vytvoriť LLC

Odporúčaná