obchodné

Ako otvoriť koncertnú agentúru

Ako otvoriť koncertnú agentúru

Video: Vzdelávacia agentúra AMOS-K - rekvalifikačné kurzy pre kaderníčky/kov, čašníčky/kov 2024, Júl

Video: Vzdelávacia agentúra AMOS-K - rekvalifikačné kurzy pre kaderníčky/kov, čašníčky/kov 2024, Júl
Anonim

Je nepravdepodobné, že otvorenie koncertnej agentúry bude na pleciach osoby, ktorá je ďaleko od sveta hudobného podnikania a médií. Samotné obchodné výpočty preto zjavne nebudú stačiť, hoci takáto agentúra so svojou príslušnou organizáciou môže priniesť hmatateľné zisky.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si, ktorý hudobný smer môže zaujímať nielen vás, ale najmä potenciálneho publika vo vašom meste. Úspešnosť vašej spoločnosti môžu ovplyvniť aj ekonomické faktory: nikto nebude platiť za lístok veľa peňazí, ak spoločnosti vo vašom regióne nebudú vyplácať mzdy šesť mesiacov, pretože zábava nie je pre ruských občanov najdôležitejšou položkou výdavkov.

2

Keďže každý rešpektujúci interpret, skupina, symfonický orchester a dokonca aj ľudový zbor už majú svojich vlastných agentov, budete ich musieť kontaktovať. Nájdenie kontaktov je jednoduché: stačí ísť na oficiálnu webovú stránku umelcov, ktorých vystúpenie chcete zorganizovať.

3

Zavolajte agentom, predstavte sa a zistite, ako bude naplánovaný plán turné umelca a či existuje možnosť zahrnúť vaše mesto do tohto zoznamu. A až potom začnite rozhovor o možnej výške poplatku, ktorý bude vo veľkej miere hlavnou súčasťou vašich výdavkov na organizovanie koncertu.

4

Ak predbežné rokovania skončili s treskom, pripravte dohodu a odošlite faxom na podpis. Poznámka: agenti často požadujú platbu vopred na potvrdenie závažnosti vašich zámerov. Môžete súhlasiť s touto podmienkou, prevod peňazí na určený účet by však nemal byť skôr, ako dostanete podpísanú zmluvu a skontrolovať pravosť autogramu.

5

Prenájom, v závislosti od jazdca účinkujúcich, klubu, koncertnej sály alebo štadióna, koordinuje všetky záležitosti nielen s majiteľmi miesta konania, ale aj so správou mesta. Usporiadajte pódium podľa technického jazdca, pre ktorý prenajmete vybavenie potrebné na koncert. Nezabudnite na bezpečnosť.

6

Postarajte sa o reklamu na nadchádzajúci koncert a podporu informácií. Nájdite sponzorov udalostí. Objednajte si vonkajšiu reklamu (plagáty, bannery). Organizujte predaj vstupeniek. S cieľom získať ďalší príjem, niektorí producenti tiež usporiadajú večeru s hviezdami po koncerte, pričom rozposielajú pozvánky (samozrejme nie zadarmo) medzi miestnu elitu. Rozhodnite sa, či na tom môžete zarobiť aj peniaze.

7

Zarezervujte si hotelové izby a letenky alebo vlak pre účinkujúcich a ich sprievodcov. Uistite sa, že všetko, čo je uvedené v jazdci pre domácnosť, je doručené včas do miestnosti a do šatní.

8

Po prvom koncerte, ktorý bol usporiadaný vďaka vášmu úsiliu, zostanú pozadu, premýšľajte o tom, či máte dostatok materiálnych príležitostí a duševnej sily, aby ste to mohli urobiť ďalej. Ak si myslíte, že sa vám všetko podarí, zaregistrujte právnickú osobu v daňovej službe a pokračujte v práci ako koncertná agentúra.

Odporúčaná