Druhy činností

Ako otvoriť centrum kopírovania

Ako otvoriť centrum kopírovania

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl
Anonim

Ak hľadáte podnikateľský nápad, ktorý vám prinesie hmatateľné zisky v krátkom čase, potom sa pozrite na príležitosť otvoriť centrum kopírovania. Takýto podnik nebude príliš komplikovaný a zároveň bude poskytovať požadované služby. Centrum kopírovania je nákladovo efektívne podnikanie, ale ako každé podnikanie by malo začať s plánovaním.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte podrobný obchodný plán pre budúci podnik. Zahrňte do nich nasledujúce oddiely: charakteristika objektu, marketingový plán, technické a ekonomické údaje o zariadení, finančný plán, hodnotenie rizika, zdôvodnenie investícií, fázy projektu.

2

Ohodnoťte dopyt po službách, ktoré ponúkate vo svojom meste. Na takéto služby sa spravidla obracajú súkromné ​​osoby aj vládne organizácie. Vaši zákazníci môžu byť veľké továrne, realitné kancelárie a mnoho ďalších inštitúcií, ktoré potrebujú kvalitné kopírovanie dokumentov, vytváranie informačných materiálov.

3

Vyberte vhodné vybavenie pre kopírovacie stredisko. Majte na pamäti, že budete musieť rýchlo plniť objednávky týkajúce sa kopírovania dokumentov a ich reprodukcie, s tlačou na rôzne povrchy. Preto nemôžete robiť jednu kopírku. Budete potrebovať čiernobiele kopírky, farebné kopírovacie tlačiarne, risograf, laminátory, stroj na rezanie papiera, počítač. Niektoré typy zariadení v prvej fáze rozvoja podnikania si možno prenajať.

4

Vyhľadajte svoje budúce centrum. Mal by poskytovať prístup k vašim službám širokému okruhu zákazníkov. Jednou z možností lokalizácie podniku je veľké obchodné centrum, v ktorom sa takmer vždy vyžaduje dopyt po kopírovacích službách. Bude príjemné, ak sa centrum nachádza v blízkosti štátnych inštitúcií, kde obyvateľstvo poskytuje kópie rôznych dokumentov.

5

Poskytnite kopírovaciemu centru príležitosť obchodovať s niektorými typmi kancelárskych potrieb, ktoré by mohli zaujímať potenciálnych zákazníkov: kancelárske potreby, poznámkové bloky, perá, ceruzky atď.

6

Vypočítajte a naplánujte náklady na organizovanie kopírovacieho centra a udržiavanie jeho činnosti v prvej fáze, až kým nezačne vytvárať stabilné zisky. Vopred zvážte možnosť získania externých investícií, napríklad otvorenie úverového limitu v banke alebo získanie štátnej dotácie pre individuálneho podnikateľa.

Podnikateľský plán pre kopírovacie stredisko

Odporúčaná