obchodné

Ako otvoriť úverové družstvo

Ako otvoriť úverové družstvo

Video: NERUDACAST 4: Slovenskí anjeli v boji proti ISIS. 2024, Júl

Video: NERUDACAST 4: Slovenskí anjeli v boji proti ISIS. 2024, Júl
Anonim

Úverové družstvo je dobrovoľné združenie občanov alebo právnických osôb v súlade s územným, odborným a (alebo) iným princípom s cieľom uspokojiť finančné potreby akcionárov (členov družstva). Môžete si to založiť sami.

Image

Budete potrebovať

  • - regulačná skupina;

  • - notárske doklady;

  • - charta.

Návod na použitie

1

Vytvorte iniciatívnu skupinu, ktorá by mala obsahovať 3-5 ľudí. Členovia iniciatívnej skupiny by mali jasne pochopiť špecifiká družstva pre úverové a sporiace sporenie, konajúce na základe princípov družstevného hnutia s ich priamym riadením a kontrolou.

2

Zorganizujte svoje prvé stretnutie. Po vystúpení prvých ľudí, ktorí sa chcú pripojiť k centrálnej protistrane ako akcionárov (musia byť informovaní aj o nadchádzajúcom valnom zhromaždení), je potrebné ich spojiť, aby sa následne zjednotili.

3

Zorganizujte valné zhromaždenie. Pred tým je potrebné určiť zásadu vytvorenia CPC a zdroj vytvorenia FFEP. Stretnutia občanov, ktorí majú záujem o možnosť vytvorenia CPC, by sa mal zúčastniť hosťujúci ekonóm alebo právnik.

4

Pred usporiadaním ustanovujúceho zhromaždenia vyplňte všetky organizačné aspekty iniciatívnej skupiny. Vypracovať chartu CCP. Ako základ môžete použiť model Charty. Zamyslite sa nad všetkými hlavnými miestami charty, ktoré si vyžadujú individuálny prístup, konkrétne s názvom úverového družstva; adresa sídla; ciele a ciele ČKS; veľkosť vstupných a zdieľacích poplatkov; tvorba fondov CPC; kompetencie valného zhromaždenia komisie pre audit, správnej rady, riaditeľa a výboru pre pôžičky.

5

Držte základnú zostavu. Musí vyriešiť tri hlavné problémy: ako by sa malo založiť úverové družstvo občanov; prerokovať a prijať chartu; vyberá orgány audítorskej komisie, správnej rady a vymenúva riaditeľa.

6

Zaregistrujte svoje úverové družstvo. Štátna registrácia novovytvoreného úverového družstva si vyžaduje ustanovujúce zhromaždenie jeho členov, na ktorých je určený jeho názov, charta, schválené hlavné ustanovenia a zriadené volené orgány (audítorská komisia, rada, úverová komisia).

Ako vytvoriť úverové spotrebiteľské družstvo.

Odporúčaná