Druhy činností

Ako otvoriť obchod s kozmetikou

Ako otvoriť obchod s kozmetikou

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Po otvorení maloobchodnej predajne kozmetiky v miliónovom plusovom meste budete takmer určite musieť konkurovať veľkým obchodným reťazcom. V tých istých osadách, kde „sieťári“ ešte neprenikli, nemusí byť publikum potenciálnych zákazníkov dostatočne veľké. Ak si však stále myslíte, že existuje šanca na úspech, v prvom rade je potrebné otvoriť kozmetický obchod, musíte vykonať nasledujúce kroky.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Izba (vlastná alebo prenajatá)
  • 2. Príslušenstvo pre dekorácie interiéru a obchodné vybavenie
  • 3. Predajný personál
  • 4. Balík dokumentov

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, ktorá trieda kozmetiky bude najviac požadovaná potenciálnym zákazníkom vo vašom obchode. V závislosti od úrovne produktu a dodávateľov, ktorých ste si vybrali, bude to nielen to, aký druh priestorov, ale aj to, ktorých zamestnancov by ste si mali zvoliť. Majte na pamäti, že nie všetky kategórie populácie budú chcieť a budú si môcť kúpiť kozmetiku „prémiovej“ triedy (alebo inak „selektívnej“), ale výrobky určené pre široké masy si takmer vždy nájdu svojho kupujúceho.

2

V prízemí budovy nájdete priestrannú izbu, napríklad byt prevedený na nebytové nadácie. V niektorých prípadoch je tiež vhodné prenajať si priestor v nákupnom centre. Malo by sa pamätať na to, že distribútori „selektívnych“ výrobkov skôr, ako začnú s vami spolupracovať, určite ocenia, aké priestory na predaj kozmetiky máte k dispozícii.

3

Vypracujte, spolu s profesionálnym dizajnérom, projekt interiérového dizajnu pre váš budúci obchod s kozmetikou. Nemôžete ušetriť na kvalite a vzhľadu obchodného vybavenia, krása a jednota štýlu pre úspešný predaj parfumov a kozmetiky sú povinné. Taktiež bude príjemné využiť služby špecialistu v oblasti merchandisingu na úpravu okien.

4

Venujte dostatočnú pozornosť výberu predajných pracovníkov, nepovažujte toto podnikanie za sekundárne. Skúsení predajní poradcovia zefektívňujú predaj kozmetiky. Bude to veľký úspech, ak sa podarí „vyzdvihnúť“ zamestnancov obchodu s podobným profilom, ktorý nedávno uzavrel alebo vykonal „zníženie počtu zamestnancov“.

5

Včasným spôsobom sa snažte zhromaždiť balík dokumentov - formálne postupy pri povoľovaní organizácií sa môžu „predĺžiť“ na dlhú dobu. Ak existuje takáto príležitosť, príprava potrebnej dokumentácie môže byť zverená tretej strane, ktorá poskytuje právne služby.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že popularita miesta, kde sa spotrebný tovar predáva, závisí do veľkej miery od jeho cenovej politiky, obchod „pre pár ľudí“ nebude všade životaschopný.

Užitočné rady

Pred začatím reklamnej kampane si vytvorte firemnú identitu vášho obchodu alebo siete - od začiatku by si zákazníci mali uvedomovať charakteristický „imidž“ podniku.

Dôležitou súčasťou marketingovej stratégie obchodu s kozmetickými výrobkami sú trvalé alebo dočasné zľavy, ktorých systém treba starostlivo zvážiť.

Článok o problémoch spojených s otvorením kozmetického a voňavkárskeho tovaru.

Odporúčaná