obchodné

Ako otvoriť výmenník

Ako otvoriť výmenník

Video: Ako bývali princezné a Svet mojimi očami | Dvojvýstava | Výmenníky 2024, Júl

Video: Ako bývali princezné a Svet mojimi očami | Dvojvýstava | Výmenníky 2024, Júl
Anonim

Výmena meny je typ podnikania s rýchlou návratnosťou. Zisk výmenníkov je súčtom rozdielu vo výmenných kurzoch, ktoré určuje samotná zmenárenská kancelária. S relatívne malou počiatočnou investíciou získate dobrý stabilný príjem.

Image

Návod na použitie

1

Keďže podľa zákona môže zmenárňu otvoriť iba úverová inštitúcia, súkromný podnikateľ bude musieť s bankou uzavrieť dohodu. Prax udeľovania licencie na účasť na devízových transakciách výmenou za províziu existuje spravidla v malých a stredných bankách. Ak chce podnikateľ začať pracovať ako partner, musí si v banke získať prácu ako vedúci zmenárne alebo vedúceho. Banka požaduje dodržiavanie regulačných pokynov centrálnej banky Ruskej federácie a zavedené vykazovanie. Problematika prehliadky a prenájmu priestorov, náboru a nákupu vybavenia je pridelená podnikateľovi.

2

Pri výbere miestnosti pre zmenárne majte na pamäti, že územie s veľkým počtom ľudí bude tým najlepším miestom. Zhodnoťte vlastnosti dopytu v oblasti a cenovú politiku konkurentov: nadhodnotená predajná miera bude znamenať prítomnosť zvýšeného dopytu. Výmena peňazí je spravidla obľúbená pri hoteloch, veľkých zábavných a nákupných centrách, priestory pre výmenník by mali mať plochu najmenej 6 metrov štvorcových. Musí mať pancierové okná a dvere, kapotu, bezpečnostné a požiarne poplachy. Ak nebolo možné nájsť vhodne umiestnenú kompletne zabudovanú miestnosť, môžete si kúpiť obrnenú kabínu s vonkajšou a „interiérovou“ interiérovou „na kľúč“.

3

Minimálna sada vybavenia bude pozostávať z trezoru, detektora a počítadla bankoviek, ako aj počítača na odrážanie a kontrolu devízových transakcií.

4

Zamestnanci, ktorí budú pracovať v zmenárni, budú zaregistrovaní ako zamestnanci banky. Zamestnanci spravidla zahŕňajú dvoch pokladníkov pracujúcich na zmeny a jedného manažéra, ktorého funkcie zvyčajne preberá majiteľ zmenárne. Dôležitým problémom v tomto druhu podnikania je otázka dôvery. Odborníci radia vlastníkovi, aby prevzal funkcie pokladníka, pretože je veľmi ťažké nájsť ľudí, ktorým môžete dôverovať ako vy.

5

Základom zmenárenskej činnosti je prevádzkový kapitál, ktorý predstavuje osobné peniaze majiteľa, leží v zmenárni a nepodlieha inkasu. Mali by stačiť na nepretržité vykonávanie výmenných operácií.

6

Činnosť zmenárne bude kontrolovať Centrálna banka Ruskej federácie, daňový inšpektorát a odbor ekonomických trestných činov. Miestnosť musí spĺňať bezpečnostné požiadavky, musí mať výstražné tlačidlo a požiarny poplach. Všetky problémy, ktoré vzniknú pri kontrolách, rieši majiteľ zmenárenskej kancelárie.

Odporúčaná