Druhy činností

Ako otvoriť veľkoobchod

Ako otvoriť veľkoobchod

Video: Ako si otvorit veľkoobchodny učet doterra 2024, Júl

Video: Ako si otvorit veľkoobchodny učet doterra 2024, Júl
Anonim

Veľkoobchod sa líši od maloobchodného predaja predovšetkým u kupujúcich. Veľkoobchody nakupujú maloobchodné výrobky na predaj. Otvorením veľkoobchodu sa stanete dodávateľom.

Image

Návod na použitie

1

Všeobecne platí, že otvorenie veľkoobchodného obchodu vyzerá ako otvorenie maloobchodného: zaregistrujete sa, začnete reklamnú kampaň, vyhľadáte miestnosť a získate všetky potrebné dokumenty, rokujete s dodávateľmi. najímať zamestnancov a predávať tovar. Veľa záleží na tovare: napríklad veľkoobchod s potravinami potrebuje špeciálne vybavenie, miestnosť, v ktorej bude možné výrobky skladovať, aby sa nepoškodili. Ak otvoríte veľkoobchodný predaj oblečenia alebo obuvi, potrebujete iba izbu.

2

Ak je pre maloobchodný predaj veľmi dôležitý výber priestorov (pretože ak obchod nie je na „rušnom“ mieste, jednoducho do neho neprídu), potom pre veľkoobchodný predajňu akúkoľvek miestnosť, do ktorej bude možné umiestniť pomerne veľké množstvo tovaru. Môžete tak ušetriť na nájomnom: predstavitelia maloobchodných predajní k vám prídu na akomkoľvek viac alebo menej prístupnom mieste, alebo si budete môcť sami tovar dopraviť - samozrejme za príplatok.

3

Pre veľkoobchod je potrebná reklamná kampaň zameraná na podnikanie (t. J. Na iné obchody), a nie priamo na spotrebiteľa. Mnoho podnikateľov sa rozhoduje pre online reklamu (napríklad kontextovú reklamu). Spravidla to nie je príliš nákladné a efektívne, pretože obchody často hľadajú dodávateľov prostredníctvom internetu.

4

Vaši dodávatelia by mali byť priamo výrobcami tovaru - továrne, továrne atď. Veľkoobchody nakupujú od nich veľké množstvo tovaru na predaj. Zamestnanci veľkoobchodu obvykle dostávajú solídny plat bez percenta tržieb, pretože predajcovia nemajú problém prilákať čo najviac kupujúcich.

5

Ak chcete otvoriť veľkoobchod, budete musieť získať pomerne vážne množstvo dokumentov. V prvom rade ide o dokumenty týkajúce sa registrácie dokumentov, ktoré sú súčasťou vašej predajne. Môžete sa zaregistrovať na daňovom úrade sami alebo poskytnúť niektorú z mnohých právnych firiem, ktoré sa týmto zaoberajú. Po druhé, časť dokumentov bude potrebné získať od obecných úradov - to sú povolenia pre obchod. V Moskve ich zvyčajne vydáva prefektúra. Sanitárne a epidemiologické dokumenty vydáva Rospotrebnadzor. Ak predávate alkohol alebo iné výrobky, ktoré sa nemôžu predávať bez licencie, budete musieť získať licenciu na jeho predaj licenčným úradom. Získanie všetkej potrebnej dokumentácie môže vo všeobecnosti trvať až šesť mesiacov.

Odporúčaná