obchodné

Ako otvoriť práčovňu

Ako otvoriť práčovňu

Video: Vlastný biznis ako pracovnú príležitosť v Nitre predstavuje Marek Pavkov z Broker Consulting 2024, Júl

Video: Vlastný biznis ako pracovnú príležitosť v Nitre predstavuje Marek Pavkov z Broker Consulting 2024, Júl
Anonim

Samoobslužná bielizeň je pre Rusko novým formátom domácich služieb, a preto pri organizovaní takejto inštitúcie musíte byť pripravení investovať do jej propagácie. Ak chcete vytvoriť zvyk medzi okolitou populáciou, musíte ho presvedčiť o výhodách a výhodách použitia mini-bielizne.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť na prízemí v husto obývanej obytnej oblasti mesta;

  • - Projekt práčovne, dohodnutý s viacerými povoľujúcimi organizáciami;

  • - súprava zariadenia na pranie;

  • - Sada blokov žetónov namontovaných v umývacom zariadení;

  • -Viac pracovníkov pracujúcich na smeny, ktorí predávajú žetóny.

Návod na použitie

1

Vyberte si miesto, ktoré by bolo vhodné pre práčovňu. Najvhodnejšou možnosťou je priestor na spanie, v ktorom sa nachádza komplex študentských internátov. Podľa pravidiel pre práčovňu je možné ju umiestniť iba na prízemí, v budove napojenej na vodovod, kanalizáciu, elektrickú sieť a výkonný vetrací systém.

2

Vytvorte projekt práčovne (je možné objednať od špecializovanej spoločnosti) a koordinovať ho s viacerými inšpekčnými organizáciami. Táto etapa medzi podnikateľmi sa považuje za najnáročnejšiu - budete potrebovať súhlas požiarnej inšpekcie, Rospotrebnadzor, odbor architektúry a urbanizmu, environmentálne organizácie a všetkých poskytovateľov služieb. Po predbežnom schválení projektu môžete pristúpiť priamo k zariadeniu bielizne.

3

Nákup práčovne - hlavne práčky. Stroje ideálne vhodné pre samoobslužné práčovne je možné objednať iba v zahraničí, domáce umývacie zariadenia predpokladajú priemyselnú úroveň bielizne a je ťažké ich „pôsobiť“. Bloky žetónov bude potrebné namontovať do mechanizmu každého stroja - zariadenie by malo fungovať až po vytvorení žetónu, ktorý si môžete kúpiť pri vchode do práčovne.

4

Zamestnajte niekoľko zamestnancov, aby pracovali v práčovni - ich funkcie sa obmedzia na predaj tokenov pre návštevníkov. Na údržbu bielizne nebudú potrební zamestnanci na plný úväzok, bude treba mať vždy len osvedčeného inštalatéra a elektrikára na háčiku, ktorý v prípade potreby pomôže odstrániť poruchu. Účtovníctvo bielizne môže vykonávať spoločnosť poskytujúca účtovnícke služby, čo bude oveľa lacnejšie ako najatý účtovník, a to dokonca aj na čiastočný úväzok.

  • Ako otvoriť práčovňu
  • ako organizovať práčovňu

Odporúčaná