ostatné

Ako otvoriť kanceláriu zastúpenia banky

Ako otvoriť kanceláriu zastúpenia banky

Video: Q & A with GSD 016 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 016 with CC 2024, Júl
Anonim

Zastúpenie banky je samostatnou divíziou. Nachádza sa na inom území ako samotná banka, zastupuje a chráni svoje záujmy. Zastúpenie na rozdiel od pobočky nemôže vykonávať bankové operácie. Napriek tomu, že zastupiteľská kancelária nie je právnickou osobou a funguje podľa rovnakých ustanovení ako materská organizácia, ktorá ju vytvorila, otvorenie si vyžaduje pomerne veľké množstvo dokumentov.

Image

Budete potrebovať

  • - rozhodnutie predstavenstva;

  • - charta banky so zodpovedajúcimi zmenami;

  • - priestory a iný majetok požadovaný zastupiteľským úradom;

  • - súbor dokumentov materskej organizácie;

  • - Vzorky pečate a podpisu vedúcich novej jednotky.

Návod na použitie

1

O otvorení samostatných divízií, či už ide o zastúpenie alebo pobočku, sa starajte vopred. Príslušné rozhodnutie by mal prijať riadiaci orgán vašej úverovej organizácie. Toto je zvyčajne predstavenstvo. Stanovuje konečný termín otvorenia zastupiteľskej kancelárie.

2

Vykonajte potrebné zmeny v charte banky. Spravidla sa tak deje na nasledujúcom výročnom valnom zhromaždení. Charta by mala odzrkadľovať, ktoré konkrétne pobočky a zastúpenia má banka, čo je stanovené v pokyne č. 75-I centrálnej banky Ruska z 23. júla 1998. Zmeny charty sa zavádzajú aj po uzavretí samostatných divízií. Otvorte bežný účet pre novú zastupiteľskú kanceláriu.

3

Pripravte si kancelárske priestory. Je potrebné ho uviesť do poriadku až do okamihu, keď pošlete oznámenie Ruskej banke. Majetok patrí banke a stojí v súvahe a v súvahe samostatnej divízie.

4

Pripravte dokumenty pre budúcich zamestnancov a manažérov. Musíte mať objednávky na prenájom alebo prevod z iných jednotiek a na vymenovanie. Potrebujete plnú moc, pretože zástupca koná v mene banky. Robí sa to aj do odoslania oznámenia. Postup pri vydávaní plnej moci je stanovený v článku 185 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie. Spravidla sa vyžaduje notársky overený dokument, pretože zastupiteľský úrad banky dostáva oprávnenie na vykonávanie transakcií v mene banky a na podpisovanie dokumentov. Splnomocnenie musí podpísať vedúci banky alebo iná osoba s príslušným oprávnením.

5

Objednajte si pečiatky a pečiatky pre nové obchodné zastúpenie. Musia byť pripravené a prijaté skôr, ako pošlete oznámenie Ruskej banke. Je vhodné si objednať nielen pečiatku a iné potrebné pečiatky, ale aj faxy.

6

Pripravte oznámenie pre Ruskú banku. Musí byť vytlačená dvojmo. Posielajú sa do rôznych inštitúcií. Jedna kópia sa prenesie do pobočky, ktorá vykonáva funkcie dohľadu nad vašou bankou, a druhá kópia sa presunie do tej, ktorá sa nachádza na rovnakom území ako vaša budúca zastupiteľská kancelária. K každej kópii oznámenia pripojte vyhlásenie o zastúpení. Toto sa musí urobiť do desiatich dní od začiatku zastúpenia.

7

Územná inštitúcia Bank of Russia, ktorá je zodpovedná za dohľad nad vašou bankou, musí zapísať zastúpenie do registra zastúpení úverových a audítorských spoločností a informovať vás, že sa tak stalo do piatich dní od prijatia oznámenia. Zodpovedajúca pečiatka sa umiestni na prvú kópiu oznámenia. Regionálna kancelária Bank of Russia píše sprievodný list a zašle ho spolu s oznámením licenčnému oddeleniu licenčných a audítorských spoločností Bank of Russia.

8

Ruská banka by mala do knihy o štátnej registrácii úverových organizácií pridať nové zastúpenie. Mali by ste dostať potvrdenie, že sa to stalo. Potom môže zástupca pokojne pokračovať v činnostiach, ktoré sa začali.

Postup pri otváraní zastúpení a pobočiek úverových organizácií

Odporúčaná