Druhy činností

Ako otvoriť predaj ovocia

Ako otvoriť predaj ovocia

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Ovocie je dostatočne ziskové. Majiteľ obchodu v priemere zarába až 5 000 dolárov mesačne a pri maximálnom predaji približne 10 000 dolárov. To nie je prekvapujúce - ovocie a zelenina tvoria denné menu mnohých ľudí.

Image

Budete potrebovať

počiatočný kapitál

Návod na použitie

1

Okrem tradičnej registrácie ako samostatného podnikateľa získate povolenia od orgánov dohľadu. Získanie povolení od požiarnej bezpečnostnej služby, štátneho dopravného inšpektorátu, SES a ďalších bude trvať približne 2 mesiace.

2

Ak chcete otvoriť obchod s ovocím a zeleninou, nájdite miesto pre jeho umiestnenie. V blízkosti metra môžete dosiahnuť vysoký predaj vďaka veľkému množstvu ľudí. V obytnej štvrti - kvôli stálym zákazníkom. Je pekné otvoriť obchod v blízkosti verejnej dopravy.

3

Výber priestorov závisí od spôsobu predaja ovocia. Či už to bude samoobslužný minimarket alebo predaj od pultu - v žiadnom prípade by miestnosť nemala byť menšia ako 60 m2, pričom 20 m2 by malo byť vyhradených pre sklady a technické miestnosti.

4

Predám výbavu: bežné vitríny, chladničky, police na tovar, váhy, registračné pokladnice atď. Pred otvorením obchodu premýšľajte, kde bude všetko stáť, a schematicky ho znázornite. Uzatvárať dohody so spoločnosťami poskytujúcimi služby.

5

Preskúmajte trh pre dodávateľov tohto produktu. Venujte pozornosť kvalite ponúkaných produktov, sortimentu, cene, harmonogramu dodávky, umiestneniu. V prvých mesiacoch kupujte ovocie od rôznych dodávateľov, aby ste našli ten, ktorý vám vyhovuje.

6

Dbajte na správne rozloženie tovaru. Položte exotické ovocie na horné police. To vyvolá dojem bohatého sortimentu obchodu. Najobľúbenejší tovar je na stredných policiach, zdola - lacná zelenina a ovocie. Vôňa priťahuje kupujúcich, takže nezakrývajte ovocie v sklenených obaloch.

7

Oveľa menej zodpovedne pristupujte k výberu personálu. Priateľskí, uprataní a kvalifikovaní zamestnanci vám poskytnú stálych zákazníkov a pomôžu vám dosiahnuť určitý úspech v tomto odbore. Venujte pozornosť prítomnosti potopenia a ich včasnému predĺženiu.

Odporúčaná