Druhy činností

Ako otvoriť zberné miesto odpadového papiera

Ako otvoriť zberné miesto odpadového papiera

Video: Mesto možno príde o kontajnery na zber šatstva 2024, Júl

Video: Mesto možno príde o kontajnery na zber šatstva 2024, Júl
Anonim

Problém recyklácie, najmä odpadového papiera, je pre našu krajinu veľmi dôležitý. Potenciál pre rozvoj tohto podnikania je bez preháňania obrovský, pretože každý rok Rusi vyhodia do koša niekoľko miliónov ton papiera. Usporiadaním zberného miesta na zberový papier môžete nielen prispieť k riešeniu tohto problému, ale tiež získať stabilný zdroj príjmu.

Image

Budete potrebovať

  • - doprava;

  • - miestnosť.

Návod na použitie

1

Vyhľadajte kanály predaja odpadu. Je potrebné začať s týmto podnikaním práve od tejto fázy, pretože musíte jasne pochopiť, kde a v akých objemoch môžete zozbierané suroviny predať. Môžu to byť papierne alebo továrne vyrábajúce strešný materiál alebo sadrové stavebné materiály. Dohodnite si cenu s budúcimi kupujúcimi: z toho budete vychádzať pri výpočte základných nákladov.

2

Získajte nákladnú dopravu. Spočiatku sa dá dostať iba s jedným autom, s ktorým pôjdete po istých miestach, kde už bude pre vás zozbieraný odpadový papier. Odporúča sa zvoliť vozidlo s krytou karosériou.

3

Nájdite miesto na príjem a skladovanie odpadového papiera. Môže to byť akákoľvek bytová jednotka alebo dokonca garáž. Pre príležitosti vyberte miestnosť s kúrením a elektrinou. Nastavte mierku. Na právne úkony potrebujete povolenie hasičského zboru.

4

Stanovte cenu za 1 kg odobratých surovín. Nezabúdajte, že platba potenciálnym zákazníkom pravdepodobne nebude príliš vysoká. Preto sa spoliehajte na sociálny význam svojej práce a zamerajte sa na chudobných. Uverejňujte reklamy v blízkom okolí a uverejňujte bezplatné novinové inzeráty s cieľom informovať verejnosť o otvorení vašich stránok.

5

Pokúste sa zariadiť príjem odpadového papiera od obyvateľstva zadarmo. To je oveľa jednoduchšie, ako sa zdá na prvý pohľad. Mnoho organizácií bude spokojných, ak z nich jednoducho vyberiete papierový odpad. Okrem toho môžete medzi dobrovoľníkmi nájsť dobrovoľníkov alebo zorganizovať environmentálne akcie vo viacerých vzdelávacích inštitúciách. Ako bonus dajte bonusové listy a malé ceny.

Odporúčaná