obchodné

Ako otvoriť svoju kaviareň na Ukrajine

Ako otvoriť svoju kaviareň na Ukrajine

Video: Majiteľ 4 luxusných podnikov: Nová prevádzka ťa vyjde aj pol milióna 2024, Júl

Video: Majiteľ 4 luxusných podnikov: Nová prevádzka ťa vyjde aj pol milióna 2024, Júl
Anonim

Keď je úlohou otvoriť kaviareň na Ukrajine, má zmysel zoznámiť sa s požiadavkami na podniky verejného stravovania. Ak ich zoznam nezchladí vášnivosť, choďte na hľadanie izby. Rovnako ako vo veľkých ruských mestách tu nezáleží na situácii s prítomnosťou likvidných nehnuteľností. Z tohto dôvodu sa príprava podnikateľského plánu a vývoja koncepcie presunie do druhej a tretej etapy. Inými slovami, začnú pracovať potom, ako bude zrejmé, aký druh priestorov si prenajímate.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - podnikateľský plán;

  • - koncepcia;

  • - plán projektu;

  • - vybavenie;

  • - nábytok;

  • - povolenia;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Nájdite miestnosť, ktorá uspokojí vaše potreby, ako aj technické možnosti hostenia kaviarne. Ak to predchádzajúci majitelia využili aj na stravovanie. V takom prípade nemusíte v pláne projektu robiť žiadne významné zmeny. Na druhej strane má táto voľba mínus. Najmä bez ohľadu na to, ktorú inštitúciu otvoríte, bude silne spojená s miestnymi obyvateľmi, nebude úplne úspešná (bude úspešná - bude pokračovať v práci v tejto miestnosti).

2

Objednajte si projektový plán. Spôsob, akým vetracie šachty, vodovodné potrubie a početné drôty pôjdu, môže veľmi zjednodušiť (alebo komplikovať) ďalšie usporiadanie zariadenia. Nezabudnite vziať do úvahy tento aspekt: ​​ak sa budúca kaviareň nachádza v obytnom dome, potrebujete kvalitný zvukovo izolačný systém. Bez nej vás mučia susedia z horných poschodí (a pravdepodobne ich mučíte). Mimochodom, môžu tiež urobiť „protestnú poznámku“ týkajúcu sa ventilačných východov umiestnených na nádvorí.

3

Nákup a sprostredkovanie nábytku a vybavenia. Obzvlášť dôležité je správne dokončiť výrobu. Zabezpečte tepelné, chladiace, elektromechanické zariadenia. Zamyslite sa nad tým, či máte príležitosť umiestniť kávovar a pivovar v hale. Ak nie je miesto, musíte ho nájsť v továrni. Samostatnou témou, na ktorú mnohí ľudia zabudnú, je umývačka riadu. Na žiadosť regulačných orgánov by mal byť v samostatnej miestnosti. Bez ohľadu na to, akú veľkú kaviareň máte, ak plánujete kuchyňu s úplným cyklom, budete musieť „dať“ najmenej 50 - 75 m2 na výrobné a pomocné priestory.

4

Pozvite recenzenta. Z zrejmých dôvodov ich overenie môže trvať 2 týždne až mesiac, takže sa súčasne môžu podieľať na vyhľadávaní personálu, vývoji menu a príprave štandardov služieb. Na Ukrajine je veľa dobrých stravovacích zariadení. Ak urobíte všetko správne, vaša kaviareň medzi nimi zaujme svoje správne miesto.

Odporúčaná