obchodné

Ako otvoriť službu automobilov

Ako otvoriť službu automobilov

Video: Otvorenie zamknutého auta - Škoda Fábia 2003 2024, Júl

Video: Otvorenie zamknutého auta - Škoda Fábia 2003 2024, Júl
Anonim

Počet súkromných automobilov v Rusku na obyvateľa neustále rastie, aj keď v tomto ukazovateli je krajina stále výrazne zaostalá. Dopyt po automobilových službách má tiež sklon k neustálemu rastu, takže otvorenie vlastnej automobilovej služby je pre podnikanie dobrým a sľubným nápadom.

Image

Návod na použitie

1

Vo všeobecnosti je autoservis podnik, ktorý poskytuje služby v oblasti diagnostiky technického stavu automobilov, ich opravy a pravidelnej údržby. Napriek pomerne veľkej ponuke na tomto trhu sa nové automobilové služby naďalej objavujú a úspešne existujú, čo znamená, že dopyt je ešte vyšší.

2

Na začiatok je potrebné sa presne rozhodnúť, aké služby budú poskytované v aute. Prax ukazuje, že je lepšie špecializovať sa na niekoľko druhov opráv, bez toho, aby sme sa pokúsili pokryť všetky možnosti naraz, pretože to ovplyvní požadovanú oblasť, zoznam vybavenia a počet a kvalifikáciu personálu. Z tohto dôvodu vyberte niekoľko druhov služieb a na základe toho vykonajte všetky ďalšie výpočty.

3

Samozrejme sa budete musieť zaregistrovať ako samostatný podnikateľ alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. Okrem toho na prevádzkovanie služby potrebujete povolenie od požiarnej a hygienicko-epidemiologickej stanice a pre niektoré typy prác (napríklad popredajný servis) - povinnú licenciu.

4

Je veľmi dôležité zvoliť si správne miesto pre službu: ďaleko od centra mesta, bližšie k diaľnici alebo garážovému družstvu. Zamyslite sa nad rozmiestnením miestnosti, umiestnením pracovísk, verandami, vzorom pohybu automobilov vo vnútri. Okrem toho bude potrebné zohľadniť všetky požiadavky dozorných orgánov, napríklad prítomnosť vetrania, bytové priestory, núdzové východy.

5

Kúpte si vybavenie a najímajte zamestnancov. Budete potrebovať výťahy, stojany, diagnostické nástroje, špeciálne nástroje, ktorých sada bude závisieť od typu práce, ktorú ste si vybrali. Upozorňujeme, že všetky zariadenia musia byť riadne certifikované. Pokiaľ ide o zamestnancov, bude potrebné najať nielen mechanikov automobilov, mechanikov a elektrikárov, ale aj správcu, účtovníka a pokladníka.

6

Akonáhle boli všetky dokumenty prijaté, zariadenie je nainštalované a personál je pripravený na prácu, môžete spustiť reklamnú kampaň s cieľom prilákať zákazníkov. Objednajte si značku upútajúcu pozornosť, umiestnite billboardy, umiestnite reklamy na benzínových pumpách a blízko garáží. Inzerujte sami seba, ak je počet vašich potenciálnych zákazníkov maximálny. Usporiadajte cestné kaviarne a vložte do nich hromadu brožúr, ponúkajte benzínové stanice na vydávanie vizitiek - existuje veľa možností pre lacnú a efektívnu reklamu. Prvých zákazníkov môžu priťahovať zľavy a bonusy, vďaka ktorým sa k vám budú znovu a znovu vracať.

Odporúčaná