nepopulárne

Ako otvoriť vlastnú súkromnú materskú školu

Ako otvoriť vlastnú súkromnú materskú školu

Video: DADDY COOL v kinách od 16. 5. 2019 s českým dabingom_oficiálny trailer 2024, Júl

Video: DADDY COOL v kinách od 16. 5. 2019 s českým dabingom_oficiálny trailer 2024, Júl
Anonim

Otvorenie vlastnej súkromnej materskej školy v našej krajine je neuveriteľne ťažké. Budete musieť prekonať mnoho byrokratických problémov. Musíte tiež poznať požiadavky na organizovanie súkromnej materskej školy. Ukážeme vám, ako túto aktivitu legalizovať.

Image

Návod na použitie

1

Zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ alebo právnická osoba - nezisková organizácia. Podľa zákona majú iba právo vykonávať vzdelávacie (školiace) činnosti. Ak ste zaregistrovali právnickú osobu, základné dokumenty musia odrážať špecifiká vašej činnosti. Zákonná lehota na registráciu je 1 mesiac.

2

Založte registrovanú spoločnosť na daňové účtovníctvo s pridelením DIČ. Tiež sa zaregistrujte v mimorozpočtových fondoch: dôchodkový fond, povinný fond zdravotného poistenia, fond sociálneho poistenia a tiež štátna štatistická agentúra.

3

Nájdite si vhodnú miestnosť pre materskú školu. Rozloha - najmenej 6 metrov štvorcových. m pre každé dieťa. K dispozícii by mali byť samostatné miestnosti pre hry, jedlo, spánok, je potrebné zabezpečiť lekársku kanceláriu. Zúčastniť sa na sérii schválení úradmi a dohodnúť sa na špecifikách činností (požiarne organizácie a SES). Izba môže byť súkromným majetkom, takže si ju môžete prenajať.

4

Získajte licenciu (povolenie) na vzdelávacie aktivity. Licenciu vykonávajú štátne vzdelávacie orgány zriaďujúcich subjektov Ruskej federácie. (Odbor alebo výbor pre vzdelávanie), ako aj miestne samosprávy. Za týmto účelom musíte poskytnúť balík dokumentov - Chartu organizácie, dokumenty na registráciu na daňovom úrade, dokumenty pre priestory, stanoviská hasičov a SES o dodržiavaní všetkých pravidiel, vzdelávací program, dokumenty potvrdzujúce dostupnosť materiálnej a technickej základne a vzdelávacej literatúry a tiež informácie o pedagogických pracovníkoch, odhadovanom počte detí.

5

Zoberte zamestnancov materských škôl. Je veľmi dôležité zostaviť tím odborníkov a zabezpečiť vysokú úroveň predškolského vzdelávania.

6

Súkromný podnik materských škôl nepatrí medzi vysoko ziskové, ale napriek tomu sa považuje za veľmi sľubný. V našej krajine sa čoraz viac objavujú súkromné ​​materské školy. Ich popularita sa zvyšuje. Ak sa rozhodnete pre založenie vlastného podnikania v tejto oblasti, prajeme vám veľa šťastia!

Odporúčaná