nepopulárne

Ako otvoriť svoju materskú školu

Ako otvoriť svoju materskú školu

Video: Minister Gröhling navštívil základné školy v Senci 2024, Júl

Video: Minister Gröhling navštívil základné školy v Senci 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti je problém materských škôl u nás celkom akútny. Mestské predškolské zariadenia navyše často nespĺňajú požiadavky moderných detí a rodičov - zlá výživa, nemožnosť individuálneho prístupu ku každému dieťaťu a nedostatok potrebných vzdelávacích materiálov. Preto je otvorenie súkromnej materskej školy pomerne výhodným začiatkom vášho podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Nezabudnite, že keď otvoríte súkromnú záhradu, môžu sa vyskytnúť určité ťažkosti. V prvom rade sa týkajú získania všetkých potrebných licencií a povolení, ako aj hľadania investorov alebo akumulácie počiatočného kapitálu. Nakoniec, súkromná záhrada bude musieť investovať veľa peňazí a zisk získate len pár mesiacov po jej otvorení.

2

Na otvorenie súkromnej záhrady je preto potrebné získať licenciu na vykonávanie vzdelávacích aktivít. Za týmto účelom predložte ministerstvu školstva tieto dokumenty:

- zmluva o prenájme miestnosti alebo osvedčenie o jej vlastníctve;

- uzavretie požiarnych a sanitárnych služieb o súlade priestorov so stanovenými požiadavkami;

- doklady potvrdzujúce daňovú registráciu;

- charta organizácie;

- vzdelávací program;

- dokumenty potvrdzujúce dostupnosť metodologickej literatúry a učebných pomôcok;

- údaje o pedagogických pracovníkoch.

3

Pri hľadaní miesta pre materskú školu venujte pozornosť zoznamu hygienických predpisov a noriem, ktoré navrhuje materská škola. Najlepšie je prenajať si budovu bývalej štátnej materskej školy. Koniec koncov, pri jeho konštrukcii sa brali do úvahy všetky základné normy. V miestnosti budete musieť vykonať opravy, priniesť komunikáciu, nainštalovať bezpečnostné a požiarne poplachy. Pokiaľ ide o nábytok, kupujte detské postieľky, skrinky, lavice, stoličky, stoly, stojany na hračky.

4

Vytvorte zamestnancov vašej inštitúcie. Mali by to byť pedagógovia, pestúnky, zdravotnícky personál, manažér, kuchár, upratovačka. Ak to možnosti umožňujú, môžete si najať ochranku, psychológa, športového trénera, hudobného pracovníka.

5

Upozorňujeme, že zisk súkromnej záhrady priamo závisí od počtu prilákaných návštevníkov. Preto starostlivo zvážte stratégiu reklamnej spoločnosti a začnite s jej implementáciou ihneď po získaní licencie. Na tento účel umiestnite reklamy na internete, v rozhlase, televízii, poštových letákoch na detských ihriskách, herných centrách, klinikách.

ako otvoriť svoju materskú školu

Odporúčaná