obchodné

Ako otvoriť obchod so svadobnými šaty

Ako otvoriť obchod so svadobnými šaty

Video: "Otvoriť jedine na svadbe." napísali mama s otcom | svadba U Veterné víly | Tereza + Filip 2024, Júl

Video: "Otvoriť jedine na svadbe." napísali mama s otcom | svadba U Veterné víly | Tereza + Filip 2024, Júl
Anonim

Pôsobnosť odvetvia svadobných služieb v megalopolízach sa dostala do veľkej miery - podnikateľov priťahuje najmä to, čo mnohí považujú za nevhodné, aby ušetrili na prípravách na svadbu, a sú ochotní v tejto fáze zaplatiť, koľko je potrebné. Vo všetkých oblastiach „svadobných“ služieb však existuje značná konkurencia, ako aj predaj svadobných odevov.

Image

Budete potrebovať

  • - obchodná podlahová plocha 40 - 50 metrov štvorcových;

  • - vybavenie miestnosti, figuríny a zavesenie na šaty;

  • - jeden alebo dvaja asistenti predaja;

  • - vysoko kvalifikovaná krajčírka;

  • - všetky dostupné reklamné médiá.

Návod na použitie

1

Vyberte si priestory pre obchod, ktoré sa chystáte otvoriť, okamžite si uvedomte, že jeho prenájom sa stane jednou z najdrahších položiek v rámci vašich mesačných výdavkov. Je dobré otvoriť obchod so svadobnými šaty v blízkosti mestského svadobného paláca, ale všetky miesta sú takmer určite obsadené. Nie je potrebné, aby sa svadobný salón nachádzal na príliš preplnených a rušných uliciach - v „svadobnom biznise“ je reklama oveľa dôležitejšia ako neustály prílev náhodných návštevníkov. Preto sa môžete usadiť na „lacnejšom“ mieste a prenajať si asi 50 metrov štvorcových plných maloobchodných priestorov.

2

Rozhodnite sa, aké služby spojené s predajom svadobných odevov poskytnete svojim návštevníkom. Po prvé, neobmedzte sa len na predaj a požičiavanie hotových odevov - ak nevesta z nich nemôže vybrať oblečenie, môžete použiť svoju tromfovú kartu ako bežný švadlena, ktorý okamžite zmeria a počúva všetky priania klienta. Uvedenie výhradne svadobných šiat na predaj tiež nemá vždy zmysel - sortiment šiat môžete spestriť večernými šatami. Je potrebné hľadať ďalšie zdroje príjmu pre majiteľa svadobného obchodu, pretože svadobný priemysel je silne ovplyvnený sezónnosťou - chladné obdobie alebo priestupný rok vás jednoducho môžu zničiť, ak si vopred nemyslíte, ako prežiť v ťažkých obdobiach pre podniky vo vašom profile.

3

Pozvite dvoch predajných konzultantov s pracovnými skúsenosťami a vždy pozitívnou náladou, ktorá je nevyhnutná na vytvorenie sviatočnej atmosféry svadobného salónu, aby pracovali vo vašom obchode. V zásade sa ktorýkoľvek predajca, ktorý má skúsenosti s obchodom s odevmi vyššej alebo menšej úrovne, môže vrátiť k predajcovi svadobných šiat. Bude zložitejšie nájsť švadlenku, ktorá bude odborne vykonávať svoju prácu, ale po dlhom hľadaní by ste na toto miesto mali mať stále niekoľko kandidátov.

4

Nájdite spôsob, ako prilákať návštevníkov do vášho obchodu a odradiť zákazníkov od mnohých konkurentov. Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť - od brilantnej reputácie švadlena až po bonusy ako svadobnú tortu okrem šiat, ktoré ste si kúpili alebo objednali. Dôraz na ich konkurenčné výhody je potrebný vo všetkých druhoch reklamy - tlačené letáky a reklamy v tlačených médiách, na vašej vlastnej vizitke, na stĺpoch a značkách.

Obchodný plán svadobného salónu

Odporúčaná