Druhy činností

Ako otvoriť svoju malú firmu v roku 2017

Ako otvoriť svoju malú firmu v roku 2017
Anonim

Svetová hospodárska kríza viedla k tomu, že veľké množstvo ľudí s úplnou zdatnosťou stratilo prácu. Ľudia si často len zarobia peniaze, aby si vzali akúkoľvek prácu, mnohí sa obracajú na štátne služby zamestnanosti.

Tieto služby však nemôžu sľúbiť, že budú pracovať podľa ich špecializácie, a dávky v nezamestnanosti sú v skutočnosti iba dočasnou a veľmi slabou pomocou.

Najaktívnejší ľudia, ktorí nie sú spokojní s touto situáciou, sa snažia otvoriť svoj vlastný podnik.

Image

Budete potrebovať

Náš štát poskytuje niekoľko nástrojov, s ktorými môžete podnikať v malom podnikaní. Jedným z takýchto nástrojov je štátny systém dotácií na otvorenie vlastného podniku. Na to, aby ste mu boli poskytnuté, musíte byť oficiálne zaregistrovaní na úrade práce ako nezamestnaní.

Návod na použitie

1

Najprv určíme, čo je to táto dotácia a kto ju môže získať.

Dotácia je jednorazová platba určitej sumy peňazí. Dá sa povedať, že ide o cielený príspevok.

Výška tejto platby závisí od oblasti, v ktorej žijete, pretože každý región má svoj vlastný postup na poskytovanie dotácií.

Minimálna výška takejto dotácie je stanovená federálnym zákonom a rovná sa 58 800 rubľom.

2

Ako získať tieto malé, ale potrebné peniaze na otvorenie malého podniku?

Ak chcete začať, získajte oficiálny štatút nezamestnaného, ​​a to: zaregistrujte sa na úrade práce v mieste registrácie. Musia byť splnené dve podmienky: musíte mať viac ako 18 rokov a musíte byť občanom Ruskej federácie.

3

Potom uzavriete dohodu (v ustanovenej podobe) so službou zamestnanosti. Ak chcete, môžete sa zúčastniť seminára, kde vám vysvetlia, ako správne vyplniť nainštalovaný balík dokumentov. Upozorňujeme, že také semináre sa konajú v Úrade práce.

4

Potom ako budúci podnikateľ musíte prejsť registračným postupom ako samostatný podnikateľ alebo si vytvoriť právnickú osobu.

Potom si otvoríte účet v sporiteľni Ruskej federácie. Ak bude vaša žiadosť o dotáciu schválená, peniaze sa pripíšu na tento účet.

5

Aké dokumenty potrebujete na získanie dotácie na začatie podnikania?

Hlavný zoznam týchto dokumentov závisí aj od regiónu, v ktorom žijete, preto ho určite musíte objasniť v mieste svojho bydliska.

Budete musieť pripraviť podnikateľský plán, v ktorom opíšete svoj nápad - čo budete robiť. Potrebujete tiež kópiu štátneho osvedčenia o registrácii ako samostatného podnikateľa alebo kópiu osvedčenia o registrácii právnickej osoby. A samozrejme vyhlásenie uvádzajúce podrobnosti o bankovom účte v Ruskej sporiteľni.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že ak miniete peniaze pridelené na otvorenie vlastného podnikania na nesprávnom mieste, štát vás môže donútiť, aby ste ich vrátili súdom.

A ešte jedna nuansa: dotácia nie je dar. Ak vaša firma zhorí, budete ju musieť vrátiť.

Užitočné rady

Predtým, ako vypracujete obchodný plán, dôkladne premyslite oblasť činnosti, do ktorej sa chystáte zapojiť. Hlavnou otázkou je, koľko bude dopyt a či vám prinesie príjem.

Moskovské ministerstvo práce a zamestnanosti

Odporúčaná