Druhy činností

Ako otvoriť taxík

Ako otvoriť taxík

Video: How to open the bonnet / open the hood of Peugeot 307 2024, Júl

Video: How to open the bonnet / open the hood of Peugeot 307 2024, Júl
Anonim

Z formálneho hľadiska nie je otvorenie taxislužby mimoriadne ťažké. Stačí sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ alebo založiť podnik, pričom ako hlavnú činnosť uvedie príslušný kód OKVED. Ale s vykonávaním aktivít môže byť ťažšie.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov na registráciu podniku alebo jednotlivého podnikateľa;

  • - peniaze na zaplatenie štátnej povinnosti;

  • - počiatočný kapitál, ktorého veľkosť závisí iba od vašich plánov, ambícií a príležitostí.

Návod na použitie

1

Poďte s názvom svojej taxislužby. Ak založíte podnik, môže sa súčasne stať jeho menom, ale táto podmienka nie je potrebná.

Ak chcete priradiť značku k telefónnemu číslu dispečera (napríklad „Päť taxíkov“ s 5-ciferným telefónom), najprv sa obráťte na svoju telefónnu spoločnosť, aby ste zistili, či je bezplatná, a ak je to možné, „vsaďte“ ju s vami.

Zákon vás nezaväzuje zaregistrovať vybrané meno ako ochrannú známku, ale je lepšie to urobiť, hoci postup je nákladný: zaisťuje, že vám nikto nezakazuje používať toto meno, ale budete mať také právo. Podrobnosti o registrácii ochranných známok nájdete v Rospatent.

2

Zaregistrujte svoju spoločnosť alebo súkromného podnikateľa na daňovom úrade. Aby ste to dosiahli, budete musieť pripraviť štandardný balík dokumentov pre každý váš prípad a zaplatiť štátnu povinnosť (podrobnosti a veľkosť je možné objasniť na daňovom úrade alebo v Sberbank).

V zakladajúcich dokumentoch (pri registrácii IP - v žiadosti) uveďte ako hlavný druh činnosti kód OKVED 60.22 „Taxislužba“. V žiadosti o registráciu IP by mal byť na prvom mieste v zozname.

Pri zakladaní podniku bude tiež potrebné vyriešiť problém s právnou adresou spoločnosti a základným imaním.

3

Po obdržaní dokladov o štátnej registrácii jednotlivého podnikateľa alebo spoločnosti dostanete na územnom úrade Rosstatu štatistické kódy, otvorte bankový účet a pečať.

Potom môžete z formálneho hľadiska plne pracovať. Materiál a technická základňa a náklady na to však závisia od vašich schopností a ambícií: kúpite si a udržiavajte svoju vlastnú flotilu taxíkov a maľovanie automobilov v podnikových farbách alebo sa obmedzíte na zhromažďovanie objednávok telefonicky a ich distribúciu medzi vodičmi tretích strán podľa svojho percentuálneho podielu na každej ceste, Prenajmete si zamestnancov alebo uprednostňujete prácu s vodičmi, ktorí majú štatút podnikateľa, budete pracovať s taxikármi, ktorí majú vlastné autá alebo si prenajímajú vlastné a oveľa viac.

Odporúčaná