Druhy činností

Ako otvoriť obchodný stan

Ako otvoriť obchodný stan

Video: OTEC & SYN Podcast #03: Alkohol, Drogy a obchodné reťazce 2024, Júl

Video: OTEC & SYN Podcast #03: Alkohol, Drogy a obchodné reťazce 2024, Júl
Anonim

Mnohí chcú mať malý, ale vlastný podnik. Takýto podnik sa často stáva veľkým podnikom, keď získate skúsenosti v komerčnej oblasti. Otvorenie vlastného stanu je najlepšou možnosťou na otestovanie vašich podnikateľských schopností.

Image

Návod na použitie

1

Po registrácii ako samostatný podnikateľ začnite hľadať vhodné miesto na umiestnenie stánku. Je vhodné vylúčiť prítomnosť iných stánkov s podobnými výrobkami v okolí. Usadiť sa na mieste s veľkým davom ľudí a vysokou premávkou, napríklad na zastávke verejnej dopravy. Ďalej sa musíte obrátiť na obchodné oddelenie rady, na ktorej území sa bude váš stan nachádzať, aby ste si zaregistrovali doklady na prenájom. Budete potrebovať registračnú pokladňu, chladničku na nápoje a minimálne minimálnu výbavu pre predávajúceho (stolička, kúrenie na chladné obdobie, ventilátor na leto atď.).

2

Najobľúbenejší sortiment sú cigarety, pivo, nápoje s nízkym obsahom alkoholu, energetické nápoje, žuvačky, hranolky, orechy atď. Zoznam tovaru musí byť najprv dohodnutý s okresnou vládou a Sanitárnou inšpekciou, ako aj získať príslušné obchodné licencie. Môžete si ich kúpiť na veľkoobchodných základniach. Ak nemáte vlastné miesto na skladovanie výrobkov, mali by sa objednávky robiť v intervaloch určených dopytom po produkte a jeho spotrebou.

3

Počet predajcov stanu závisí od spôsobu obchodovania. Pracovný rozvrh môže byť na jeden deň, dva na dva alebo na deň na dva, ak sa obchod nekončí v noci. Najefektívnejší spôsob, ako vyhľadať zamestnancov, je prostredníctvom oznámení, najmä umiestnením stanov v okne. Najcennejšou kvalitou predajcu je slušnosť. Aj keď na prvý pohľad na vás niekto vzbudzuje dôveru, bude užitočné skontrolovať jeho čistotu, aby sa predišlo budúcim problémom s nedostatkom.

Užitočné rady

Ak nemáte aspoň základné vedomosti o účtovníctve, stojí za to najať si účtovníka alebo sa zúčastniť špeciálnych kurzov na výučbu samo-vykazovania súkromného podniku.

Odporúčaná