ostatné

Ako zrušiť exekučné konanie

Ako zrušiť exekučné konanie

Video: Exekúcia: O čo v nej môžete prísť? Môžu vám zobrať aj snubný prsteň? 2024, Júl

Video: Exekúcia: O čo v nej môžete prísť? Môžu vám zobrať aj snubný prsteň? 2024, Júl
Anonim

Ak nadobudli účinnosť donucovacie konania, neznamená to, že neexistuje spôsob, ako zastaviť proces. Existuje niekoľko článkov v zákone, na základe ktorých môže byť ukončená.

Image

Budete potrebovať

- Občiansky súdny poriadok Ruskej federácie.

Návod na použitie

1

Na základe článku 439 Občianskeho súdneho poriadku možno exekučné konanie ukončiť, ak navrhovateľ odmietne svoje nároky a pokuty a medzi stranami sa tiež uzavrie vyrovnanie. Vezmite prosím na vedomie, že potom budú všetky stanovené opatrenia ukončené a nebude možné pokračovať v zastavenom exekučnom konaní. Je tiež nevyhnutné, aby odmietnutie alebo urovnanie bolo súdom akceptované a schválené. Stáva sa to, ak tieto kroky neporušujú práva tretích strán, ale týkajú sa iba strán zapojených do sporu.

2

Základom pre ukončenie exekučného konania je smrť alebo neznáme zmiznutie jednej zo strán a neprítomnosť postupníka tejto osoby. Zrušenie výroby je možné po uplynutí doby zberu stanovenej zákonom, alebo ak materiálna báza nepostačuje na pokrytie všetkých nárokov zberateľa.

3

Je tiež možné zrušiť exekučné konanie, ak odporca nebol oboznámený s súdnym príkazom a nevedel o jeho existencii. V tomto prípade, ak ste dlžníkom, musíte súdu poslať žiadosť o vydanie kópie tohto príkazu. Spolu so žalobou podajte v mene sudcu námietku proti vyhotoveniu tohto dokumentu.

4

Vyhlásenie o pozastavení konania napíšte na meno súdneho vykonávateľa, ktorý ho začal, a zašlite ho doporučene poštou súdnemu zriadencovi. Uveďte, že keďže ste sa oboznámili s príkazom a konanie už nadobudlo účinnosť, preto dôjde k porušeniu zákona, pretože na začatie konania musí súd potvrdiť, že dlžník dostal kópiu súdneho príkazu. Dôvodom je článok 128 Občianskeho súdneho poriadku Ruskej federácie.

Ukončenie exekučného konania na základe príkazu

Odporúčaná