obchodné

Ako previesť OJSC do LLC

Ako previesť OJSC do LLC
Anonim

Otázka, ako preniesť OJSC na LLC, sa týka občianskeho práva a nazýva sa reorganizácia vo forme transformácie v právnom jazyku. Tento postup je upravený v článkoch 57 - 60 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie a federálnych zákonov „O akciových spoločnostiach“ a „O spoločnostiach s ručením obmedzeným“. O reorganizácii rozhodujú zriaďovatelia spoločnosti alebo oprávnený orgán tejto právnickej osoby.

Image

Návod na použitie

1

Zorganizovať a usporiadať valné zhromaždenie akcionárov, vydať jeho protokol, v ktorom zaznamená rozhodnutie o reorganizácii LLC vo forme transformácie. V texte samotného rozhodnutia odrážajte celé meno vytvorenej LLC, jej právnu adresu, postup a podmienky transformácie. Stanovte postup výmeny akcií účastníkov v spoločnosti OJSC alebo v uzavretej akciovej spoločnosti za akcie účastníkov na základnom imaní spoločnosti LLC. Ak nová charta ustanovuje províziu za audit, uveďte zloženie jej členov. Ak existuje kolegiálny výkonný orgán, zoznam jeho členov. Uveďte osobu, ktorá bude tieto funkcie vykonávať výlučne, ak LLC bude riadiť jedna osoba. Znenie rozhodnutia by malo obsahovať pokyny na schválenie aktu o prevode a listiny o LLC s prílohou týchto dokumentov.

2

Do troch pracovných dní od prijatia rozhodnutia o reorganizácii písomne ​​informujte daňový inšpektorát v mieste registrácie OJSC o začiatku reorganizačného konania a pripojte k žiadosti rozhodnutie o jeho vykonaní. Daňové úrady musia v Unifikovanom štátnom registri právnických osôb uviesť, že spoločnosť je v procese reorganizácie. V ten istý deň informujte štátneho registrátora, ktorý vedie evidenciu majiteľov cenných papierov spoločnosti, o predložení dokladov daňovému úradu.

3

Počas tohto procesu by ste mali zverejňovať oznámenie o reorganizácii v príslušných médiách raz mesačne. Okrem toho písomne ​​informujte svojich veriteľov, ak existujú. Vymieňajte akcie reorganizovaného OJSC za akcie účastníkov LLC v poradí uvedenom v rozhodnutí valného zhromaždenia akcionárov JSC.

4

Žiadosť podajte daňovému úradu v jednotnej forme Р12001 „O štátnej registrácii právnickej osoby vytvorenej reorganizáciou“. K nemu priložiť nové zakladajúce dokumenty, rozhodnutie zo schôdze akcionárov o reorganizácii, listina o prevode, potvrdenie o zaplatení štátnej dane, kópia informačného listu adresovaného územnému orgánu dôchodkového fondu Ruskej federácie.

5

Po prijatí oznámenia o dokončení reorganizácie a prijatí výpisu z Registra právnych subjektov zjednoteného štátu oznámte registrátorovi ukončenie činnosti reorganizovaného OJSC. Od tohto okamihu sa proces reorganizácie považuje za ukončený a OJSC ukončila činnosť.

  • Občiansky zákonník Ruskej federácie
  • ako preložiť zao

Odporúčaná