ostatné

Ako previesť z jednej dane na druhú

Ako previesť z jednej dane na druhú

Video: The puzzle of motivation | Dan Pink 2024, Júl

Video: The puzzle of motivation | Dan Pink 2024, Júl
Anonim

Pri zmene adresy sídla spoločnosti je potrebné zmeniť daňový úrad. Každá organizácia, ktorá sa stretne s týmto problémom, musí urobiť niekoľko jednoduchých krokov.

Image

Budete potrebovať

  • - kópie zakladajúcich dokumentov spoločnosti (zakladateľská listina, zakladateľská listina);

  • - kópie osvedčení o štátnej registrácii a daňovej registrácii;

  • - kópie osvedčení a oznámení o registrácii u mimorozpočtových fondov;

  • - kópie dokumentov obsahujúcich informácie o zmene miesta (rozhodnutia, objednávky, nájmy alebo podnájom);

  • - originál platobného príkazu na úhradu štátnej dane za registráciu zmien a doplnení.

Návod na použitie

1

Ak viete o zmene adresy vopred, chráňte sa - iniciujte zmierenie vyrovnania s daňovým úradom. Takáto obozretnosť vám umožní opraviť všetky možné chyby skôr, ako začnete pripravovať dokumenty na zmenu adresy a presťahovanie sa na iný daňový úrad.

2

Pred presunom na ďalšiu kontrolu získajte osvedčenie o neexistencii dlhov voči rozpočtu, aby ste zrazu nemali nejasné dlhy, že daň, ku ktorej ste boli predtým pripojení, bude prevedená na novú kontrolu.

3

Pri zmene dane nezabudnite zrušiť registráciu v mimorozpočtových fondoch a zaregistrovať sa u tých fondov, ktoré sú súčasťou novej kontroly. Fondy spravidla vyžadujú aj vyrovnanie platieb.

4

Vykonajte rovnaké operácie s dôchodkovým fondom ako s mimorozpočtovými fondmi.

5

Poskytnite registračnému orgánu tieto dokumenty (v Moskve je to medziregionálny inšpektorát federálnej daňovej služby č. 46):

- novú verziu charty alebo jej zmeny a doplnenia;

- vyhlásenie overené notárom, ktorým sa menia a dopĺňajú základné dokumenty;

- dokumenty potvrdzujúce informácie o zmene miesta (rozhodnutie (protokol), nájomné alebo podnájomné zmluvy, záručný list od vlastníka);

- originál platobného dokladu o zaplatení štátnej dane za registráciu zmien a doplnení a vydanie kópie charty.

Požiadavky na predkladanie vyššie uvedených dokumentov sú stanovené v čl. 17 Federálny zákon „o štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“.

6

Do piatich dní odo dňa prijatia dokumentov, ktoré ste predložili daňovému úradu, dostanete nové osvedčenie o registrácii dane. V týchto dňoch zástupcovia daňového úradu vykonávajú príslušné zmeny v zakladajúcich dokumentoch spoločnosti. Je potrebné poznamenať, že DIČ (individuálne identifikačné číslo daňovníka) sa počas existencie právnickej osoby nemení, zatiaľ čo kontrolný bod (kód príčiny pre registráciu dane) sa pri zmene daňového úradu mení.

Venujte pozornosť

Ak sa vaša stará a nová adresa nachádza v rôznych regiónoch, môžu sa vyskytnúť ďalšie ťažkosti spojené s vyrovnaním nedoplatkov a preplatkov za dane a poplatky.

Existencia nedoplatkov na daniach a poplatkoch nie je základom pre predĺženie podmienok pre prevod organizácie na iný daňový úrad.

Užitočné rady

Napriek tomu, že prevod z jednej dane na druhú podľa zákona sa musí uskutočniť do piatich dní, v skutočnosti môže táto lehota trvať od dvoch do šiestich mesiacov. V tejto súvislosti môže mať organizácia ťažkosti pri určovaní miesta na podávanie daňových priznaní a vrátení daní (vrátenie DPH).

Súčasná právna úprava neobsahuje odpoveď na túto otázku, v praxi účtovníci súčasne predkladajú vyhlásenia o „nových“ aj „starých“ inšpekciách.

Súvisiaci článok

IFTS Ruska č. 19 v Moskve

  • Federálna daňová služba
  • ako to preložiť

Odporúčaná