Obchodná komunikácia a etika

Ako napísať záručný list

Ako napísať záručný list

Video: Ako napísať motivačný list? ft. Oliver Oswald | Zmudri.sk 2024, Júl

Video: Ako napísať motivačný list? ft. Oliver Oswald | Zmudri.sk 2024, Júl
Anonim

Obchodné vzťahy niekedy zahŕňajú splnenie záväzkov jednej zo strán týkajúcich sa podmienok odloženia platby za vykonanú prácu alebo predaný tovar. Aj keď dlhodobo spolupracujete s protistranou a ste si istí spoľahlivosťou, musí si splniť svoje záväzky potvrdením záručného listu, v ktorom sú stanovené podmienky platby za služby, výrobky alebo tovar. Ak ste touto protistranou, mali by ste vedieť, ako správne napísať záručný list.

Image

Návod na použitie

1

Záručný list v skutočnosti neposkytuje dostatočne spoľahlivé právne záruky pre transakciu, takže vašou úlohou je vyvolať dôveru partnera a slúžiť ako potvrdenie vašej dobrej viery. Nielen obsah, ale aj dizajn by sa mal líšiť od zvyčajnej poznámky s požiadavkou na odoslanie tovaru v záruke. Musí sa objaviť spoľahlivejší bezpečnostný mechanizmus.

2

Zostavte dokument najplnejšie. Je napísaný na hlavičkovom papieri vašej organizácie, v ktorom sú uvedené všetky jeho údaje: celé meno, adresa, faxy a telefóny na komunikáciu, e-mailová adresa. A čo je najdôležitejšie - bankové údaje, umiestnenie banky, v ktorej je vaša organizácia obsluhovaná, a číslo bežného účtu, z ktorého budú peniaze prevedené.

3

Zvyčajne je text takého listu dosť krátky: „Žiadame vás, aby ste nám toto alebo to poslali, alebo aby ste niečo urobili. Zaručujeme včasné platby.“

4

Na presvedčenie vašich zámerov pridajte do textu klauzulu, podľa ktorej sa predbežné dodanie tovaru bude považovať za skutočnosť, že sa poskytne komerčný úver so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami: kumulácia pokút a penále za každý deň omeškania. Uveďte percento, ktoré v tomto prípade priradíte. V prípade, že takáto veta nie je vo vašom liste, potom v prípade nesplnenia vašich platobných povinností môže byť od vás odstránených iba 0, 036% zo sumy záväzkov po lehote splatnosti za každý deň omeškania. Výška pokuty za použitie peňazí iných ľudí je stanovená v čl. 395 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie.

5

Podpíšte záručný list vedúceho podniku alebo organizácie, ako aj hlavného účtovníka (ak ste právnická osoba), zašifrujte každý podpis. Takýto list je celkom presvedčivý a umožní vášmu partnerovi nespochybniť spoľahlivosť vašich záručných záväzkov.

Odporúčaná