obchodné

Ako platiť dane za zamestnancov IP

Ako platiť dane za zamestnancov IP

Video: What is a Proxy Server? 2024, Júl

Video: What is a Proxy Server? 2024, Júl
Anonim

Jednotliví podnikatelia, ktorí zamestnávajú najviac 100 zamestnancov, platia jednu daň z pripísaného príjmu. V prípade najatých zamestnancov je potrebné odvádzať príspevky do dôchodkového fondu, do fondu sociálneho poistenia, do federálneho a územného povinného zdravotného poistenia (federálny zákon č. 212-F3 zo dňa 07.24.09.).

Image

Budete potrebovať

  • - dohoda s dôchodkovým fondom Ruskej federácie;

  • - dohoda s MHIF a TOMS;

  • - Dohoda s Fondom sociálneho poistenia.

Návod na použitie

1

Po registrácii ako samostatný podnikateľ sa obráťte na Dôchodkový fond Ruskej federácie, Fond sociálneho poistenia, Federálny a územný fond pre povinné zdravotné poistenie. Napíšte vyhlásenie, predložte dokumenty do OP. S vami sa uzavrie dohoda o prevode príspevkov za zamestnancov, ktoré ste dostali, ktorú musíte zaplatiť do 15. dňa každého mesiaca na uvedených účtoch.

2

Prevod všetkých daní by mal vykonávať účtovník so skúsenosťami v oblasti odpočtov daní a štvrťročného vykazovania daní.

3

Všetky príspevky platí zamestnávateľ. Daň z príjmu fyzických osôb sa počíta z platu zamestnanca. Ak ste prijali zamestnanca narodeného v roku 1966 alebo staršom, musí sa všetkých 14% previesť na poistnú časť dôchodku. V prípade zamestnancov od roku 1967 a mladších previesť 8% na poistnú časť dôchodku, 6% na financovanú časť.

4

Výšku daňovej sadzby pre úrazové poistenie zistíte pri registrácii ako zamestnávateľ v FFSS. V každom regióne sa pre každý jednotlivý druh činnosti uplatňuje jeho vlastná úroková sadzba, ktorá bude uvedená v zmluve.

5

Vypočítajte všetky sumy na základe mzdy zamestnanca. Vo všeobecnom výpočte nezohľadňujte sociálne dávky, materiálnu pomoc, jednorazové platby.

6

Napríklad, ak zamestnanec narodený v roku 1980 pracuje pre vás a dostane plat 10 000 rubľov, výpočet bude vyzerať takto. Daň z príjmu fyzických osôb sa bude rovnať 1300 rubľov. Túto sumu vypočítate z platu. Prevod 14% do dôchodkového fondu, z čoho 8% alebo 800 rubľov za poistnú časť pracovného dôchodku, 600 rubľov alebo 6% za financovanú časť pracovného dôchodku. Celkovo musíte do dôchodkového fondu previesť 1 400 rubľov, ale táto suma sa nevypočítava z platu, ale platí sa na náklady zamestnávateľa, tj vy, ale základným prírastkom je plat zamestnanca pred zdanením fyzických osôb.

aké dane sú na zamestnanca

Odporúčaná