ostatné

Ako podpísať nákladný list

Ako podpísať nákladný list

Video: Ulica je takmer pripravená 2024, Júl

Video: Ulica je takmer pripravená 2024, Júl
Anonim

Prepravný list má jednotnú formu TORG-12, schválenú Výborom pre štátnu štatistiku č. 132 z 12.25.98. Primárny účtovný doklad sa vydáva dvojmo na predaj zásob. Ak prepravu tovaru kupujúcemu vykonáva tretia organizácia, vydá sa sprievodný list formulára č. 1-T schválený Výborom pre štátnu štatistiku č. 78 z 11.28.97. Všetky dokumenty musia byť správne vyplnené a podpísané.

Image

Budete potrebovať

  • - formulár faktúry;

  • - pero;

  • - tlačiť.

Návod na použitie

1

Na nákladnom liste TORG-12 uveďte celé meno vašej organizácie a všetky podrobnosti o kupujúcom súpisu, úplné meno hodnôt, ktoré sa majú zverejniť, množstvo vyjadrené v kusoch, kilogramoch alebo litroch.

2

Nastavte dátum dokumentu. V príslušnom riadku musí kupujúci uviesť dátum prijatia a jeho podpis. Dátum vyhotovenia nákladného listu a dátum prijatia tovaru zo skladu musia byť rovnaké.

3

Nákladný list TORG-12 musí obsahovať podpisy administratívnych osôb, hlavného účtovníka podniku, skladovateľa, ktorý prepúšťa tovar, a podpis kupujúceho, ktorý tovar prijal a skontroloval. Je tiež potrebné umiestniť štvorčekovú pečiatku na začiatok dokumentu s názvom vašej organizácie a na spodok dokumentu úradnú pečiatku vašej organizácie.

4

Jedna kópia nákladného listu TORG-12 zostáva u predávajúceho, druhá u kupujúceho.

5

Ak pri vystavovaní konosamentu prepúšťate tovar príjemcovi pomocou služieb dopravnej organizácie tretej strany, uveďte celé meno svojej organizácie a adresu príjemcu. Uveďte celé meno tovaru, uveďte množstvo v kusoch, kilogramoch alebo litroch.

6

Podpisy na doklade musí podpisovať vedúci podniku, účtovník a správca skladu. Namiesto kupujúceho podpíšu nákladný list zástupca dopravnej spoločnosti. Kupujúci tovaru musia podpísať svoj podpis a dátum po prijatí súpisu.

7

Ak tovar prijíma notársky zástupca a podpisuje sa, je potrebné uviesť číslo splnomocnenia a dátum vydania.

8

Všetky údaje na faktúre musia zodpovedať vyplnenej faktúre s uvedenou sumou DPH. Organizácie prijímajúce zjednodušený daňový režim a oslobodené od dane z pridanej hodnoty nemôžu vyplniť stĺpce 13 a 15.

Odporúčaná