obchodné

Ako získať peniaze pre malú firmu

Ako získať peniaze pre malú firmu

Video: 3 NAJLEPŠIE SPÔSOBY, ako zarobiť peniaze na YouTube 2024, Júl

Video: 3 NAJLEPŠIE SPÔSOBY, ako zarobiť peniaze na YouTube 2024, Júl
Anonim

Súčasná právna úprava Ruska dáva každému príležitosť získať peniaze na začatie vlastného podnikania. Z tohto dôvodu sa od žiadateľa vyžaduje, aby sa zaregistroval v centre zamestnanosti, vyhlásil svoju vôľu zorganizovať si vlastný podnik a absolvoval množstvo povinných formalít.

Image

Budete potrebovať

Doklady o registrácii v úrade práce: cestovný pas, záznam o zamestnaní, ak je k dispozícii, osvedčenie o plate z posledného miesta zamestnania, ak je k dispozícii, vo forme centra zamestnanosti, posledný doklad o vzdelaní (diplom alebo vysvedčenie), ak ste boli podnikateľom alebo zakladateľom podniku - doklad o ukončení OP alebo spoločnosti.

Návod na použitie

1

Najprv sa musíte zaregistrovať v centre práce ako nezamestnaní. Vezmite si so sebou pas, pracovnú knihu (posledný záznam by sa mal týkať vášho prepustenia a od ostatných je zrejmé, že momentálne nepracujete), diplom alebo iný dokument o vzdelaní: pravdepodobne ich budú chcieť ihneď vidieť.

V centre zamestnanosti dostanete potvrdenie o plate vo forme stanovenej úradom práce. Odneste ho na posledné účtovné oddelenie. Ak je vyplnený, vezmite si ho spolu s ostatnými dokumentmi uvedenými na pracovnom úrade Ak máte kompletný súbor dokumentov, budete zaregistrovaní, ku ktorým budete s najväčšou pravdepodobnosťou požiadaní o vyplnenie dotazníka.

2

Tento dotazník zvyčajne obsahuje časť o tom, akú pomoc by ste chceli dostať od centra zamestnanosti. Označte v ňom iba jeden bod - že chcete organizovať svoju firmu. Povedzte nám o túžbe otvoriť svoje podnikanie a získať štátnu dotáciu na jeho organizáciu aj ústne zamestnancovi centra zamestnanosti.

3

Potom vás odkážu na psychológa centra, ktorý vám ponúkne dva testy: sebavedomie a ochota byť vodcom. Nemusíte sa obávať tohto postupu: zvyčajne samotní zamestnanci centra nechápu, prečo je to potrebné, ale je to potrebné. Výnimkou je, že vaša pracovná kniha obsahuje aspoň jednu riadiacu pozíciu, počínajúc od vedúceho oddelenia, alebo doklady o obchodných skúsenostiach (dokument o zatvorenie vašej IP alebo spoločnosti, v ktorej ste boli zakladateľom). V takom prípade nemusíte skúšku zložiť.

4

Po úspešnom absolvovaní testu budete požiadaní o uzatvorenie zmluvy so Štátnou službou zamestnanosti na obdobie 1 roka. Pozorne si prečítajte a požiadajte zamestnancov strediska, aby objasnili všetky nepochopiteľné body. Keď je všetko jasné, podpíšte.

5

Po uzavretí zmluvy vás môže stredisko zamestnanosti odporučiť, aby ste študovali základy podnikania na náklady štátu (ale nie vo všetkých regiónoch) alebo na najbližšiu pobočku agentúry pre rozvoj podnikania. V Moskve takéto štruktúry existujú v každom administratívnom okrese, v regiónoch zvyčajne v regionálnom centre, budete zaregistrovaní v Agentúre pre rozvoj podnikania (priezvisko, adresa, navrhovaná oblasť činnosti) a poradíte, ako vypracovať podnikateľský plán. Môžu ponúknuť kúpu školiacej príručky o jej kompilácii. Lepšie kúpiť, pretože to stojí trochu peňazí.

6

Potom si musíte sami napísať podnikateľský plán. Ak niečo nie je jasné, vždy sa môžete poradiť s odborníkmi Agentúry pre rozvoj podnikania. V závislosti od regiónu môžu byť ich služby bezplatné alebo platené, ale v druhom prípade sú lacné. Ukážte pripravenému obchodnému plánu špecialistovi agentúry, vykonajte opravy, ktoré navrhuje, a znova ich odneste agentúre. Ak odborníci nemajú komentáre k obchodnému plánu, odovzdajte ich do centra zamestnanosti. Ak bude prijatý, pokračujte v registrácii samostatného podnikateľa alebo podniku.

7

Po dokončení registrácie podniku alebo samostatného podnikateľa si otvorte bežný účet pre jednotlivého podnikateľa alebo právnickú osobu v ktorejkoľvek banke, ak u Sberbank neexistuje individuálny účet (dotácia sa tam prevedie: na váš sporiaci účet alebo kartu), otvorte ho a podrobnosti si prečítajte v pobočke Sberbank. Všetky zhromaždené dokumenty (zložka) do centra zamestnanosti by sa mali vziať doklady jednotlivého podnikateľa alebo spoločnosti, dohoda o bankovom účte pre právnickú osobu alebo jednotlivého podnikateľa, podrobnosti o účte u Sberbank), potom je potrebné počkať, kým vám bude dotácia prevedená.

8

Keď ovládate všetky prostriedky, vezmite do centra zamestnanosti dokumenty, ktoré potvrdzujú, čo utratili (šeky, účty). Zhotovia si z nich kópie, po ktorých už nebudete mať otázky týkajúce sa financií, ale ak ich plánujete najať, budete musieť mesačne zaslať sebe alebo svojich zamestnancov do centra zamestnanosti. Ako to správne vyplniť, povedia odborníci v centre zamestnanosti.

Venujte pozornosť

1. Náklady na registráciu spoločnosti budete musieť uhradiť z vlastného vrecka, dotácia bude prevedená po zaregistrovaní jednotlivého podnikateľa alebo spoločnosti.

2. Budete musieť informovať centrum práce o tom, ako sa poskytnuté prostriedky vynaložili v súlade s vašim vlastným obchodným plánom. V opačnom prípade vás budú obviňovať zo zneužitia peňazí a budú požadovať ich vrátenie.

3. Ak ste registrovaní v jednom regióne a žijete v inom, musíte sa zaregistrovať v centre zamestnanosti a zaregistrovať spoločnosť v mieste registrácie. V mieste skutočného bydliska vám nebudú môcť pomôcť ani pri dočasnej registrácii.

Užitočné rady

Dotácia sa rovná maximálnej dávke v nezamestnanosti za daný rok. V roku 2010 bola jeho veľkosť 58800 rubľov. Ak uzatvoríte pracovné zmluvy s nezamestnanými ľuďmi zaregistrovanými v úrade práce, za každého zamestnanca vám budú účtované ďalšie peniaze. Ale nemôžete nikoho najať: ak si vytvoríte nové pracovisko iba pre seba, svojho milovaného, ​​je to dosť.

Pri vypracúvaní podnikateľského plánu venujte osobitnú pozornosť spoločenskému významu vášho projektu: vytváranie nových pracovných miest (aspoň jedno pre seba), vznik populárnych služieb, zvýšenie daňových príjmov do rozpočtu a zlepšenie konkurenčného prostredia na trhu. To všetko je dôležité pre tých, ktorí si prečítajú podnikateľský plán a rozhodnú o grante.

Oficiálne stránky Federálnej služby pre prácu a zamestnanosť

Odporúčaná